05 / 05 / 2024

2018 TOKİ’nin zirve yılı olacak!

2018 TOKİ’nin zirve yılı olacak!

Dar ve orta gelirli vatandaşları, uzun vadeli ve düşük taksitli ödeme planlarıyla ev sahibi yapan TOKİ, 2018 üretimlerini Türkiye genelinde yaklaşık 500 büyük şantiyede yürütecek…



TOKİ Dergi’deki habere göre, 2017 yılını yüzde 49 finansal büyümeyle kapatan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, piyasa koşullarında konut sahibi olamayan dar ve orta gelirli vatandaşları, uzun vadeli ve düşük taksitli ödeme planlarıyla ev sahibi yapmayı sürdürüyor. TOKİ’nin bu yılki büyük üretim alanları arasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu yer alıyor.

2014’te yenilenen üretim çizgisiyle mahalle konsepti içinde az katlı bu planlarla yöresel mimari unsurları barındıran binlerce konut inşa eden TOKİ, 2018 üretimlerini Türkiye genelinde yaklaşık 500 büyük şantiyede yürütecek.

TOKİ, konutun yanı sıra “sürdürülebilir çevre ve yerleşim stratejisi doğrultusunda ticaret, sanayi, eğitim, güvenlik, spor ve sağlık alanlarında ihtiyaç duyulan kamu bina ve tesislerinin proje tasarım ve uygulamalarıyla kentsel dönüşüm projelerini aktif olarak sürdürecek ve 2018 tüm alanlarda TOKİ’nin “Zirve Yılı” olacak. 

Türkiye’nin farklı şehirlerinde “yüksek kalite” anlayışıyla konut projeleri, kamu tesisleri, park ve rekreasyon uygulamaları ve nitelikli sosyal donatı alanlarıyla yeni yerleşimler inşa eden TOKİ; insan-çevre-şehir ilişkisindeki dengeyi gözeten bir yaklaşımla üretimlerine hız veriyor.

TOKİ, “yatay mimari anlayış, yerel mimari doku ve mahalle kültürü” temelinde 2014’te ortaya koyduğu üç ayaklı üretim modelini, 2018’in planlama ve üretimde “sürdürülebilir çevre ve yerleşim” stratejisi ile güçlendiriyor. Yeni konut alanlarının yanı sıra, 60 şehirde yürüttüğü aktif 193 kentsel dönüşüm alanında da bu stratejinin uygulanmasına özel önem veren TOKİ, 2018’deki üretimlerinde tasarım ve mimari çözümlerde kent kimliğinin; ekonomik, sosyal, kültürel, tarihsel ve çevre boyutunda korunmasına ve geliştirilmesine katkı sağlayacak yeni projeler hayata geçirecek.

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, tasarım-planlama-üretim ağı içinde; kalite, mimari ve proje büyüklüğü itibarıyla 2018’in TOKİ’nin “Zirve Yılı” olacağını açıkladı.

TOKİ’nin üretim gücünün önemli bölümünü sosyal konut projelerinde kullanacağını belirten Turan, 46 bin 478 konutun satışa çıkartılacağını belirtti.

YÜKSELİŞ BEKLENTİSİ

TOKİ Başkanı Turan, dar ve orta gelir grubundaki vatandaşlara dönük yeni sosyal konut projelerinin hayata geçirileceğini belirterek, “Ağırlıklı motivasyonumuz,  TOKİ  olmaz konut sahibi olamayacak vatandaşları ev sahibi yapımı Yüksek tecrübemizle hızlı bir üretim kabiliyetine sahibiz. 7İ sosyal konutlarımızı, gerekli hizmet birimleri, altyapı ve s yal donatı alanlarını tamamlayarak vatandaşlarımıza sı maya, sadece konut değil, yaşam alanları kurmaya dev edeceğiz” dedi.

Türkiye’de yapı sektörünün, yükselen bir seyirde ekonominin lokomotifi olmaya devam edeceğine işaret eden Turan, TOKİ'nin her yıl üretilen konutların yaklaşık yüzde 9 ila yüzde 10’unu inşa ederek sosyal konut alanında öncü yatırımlar yapacağını vurguladı. Konut satışlarında ortaya çıkan tablonun memnuniyet verici olduğunu belirten Turan, sektörün satışlarda 1 milyon 400 bin bandını aşarak bir önceki yılın rekorunu egale ettiğini, sektör paydaşlarının 2018’den beklentisinin daha yüksek olduğunu kaydetti.

46 BİN 478 KONUT SATIŞA SUNULUYOR

Yılın ilk ayında, 2017’de geliştirilen konut projelerindeki 2.209 adet sosyal konutun hak sahiplerini kura çekimleriyle belirleyen TOKİ, 2018 için 46 bin 478 konutun satış sürecini başlatıyor. Ankara’dan Rize’ye, Van’dan Adana’ya, Çankırı’dan Siirt’e kadar birçok ilde üretilen konutlar, daha önce hiç konut sahibi olmamış vatandaşlarımız için satışa sunuluyor.

UYGUN FİYATLARLA ÖDEME KOLAYLIĞI DEVAM EDECEK

TOKİ'nin, özellikle büyük kentlerde arazi üretim zorluğu nedeniyle dar ve orta gelirli vatandaşlara yönelik konut geliştirmede önemli bir açığı kapattığını belirten Turan, TOKİ konutlarımı uygun fiyat ve sağladığı ödeme kolaylığıyla büyük ilgi gördüğünü söyledi. Konutlara, arzın onlarca katı talep geldiğine işaret eden Turan, “Alt gelir grubu için 180 ile 240 aylık vadelerle satıla konutlar üretiyoruz. Bu projelerimizde, 2+1 kat planına sahip da reler550 TL’den, 3+1 planlı daireler ise 750 TL’den başlayan taksi teriyle, ihtiyaç sahiplerine ödeme kolaylığı sağlıyor. Vatandaşım, kira öder gibi kendi evinin sahibi oluyor. En avantajlı olan durun ödemelerin eve yerleştikten sonra başlıyor olması" dedi.

 


Geri Dön