30 / 04 / 2024

2021'de İstanbul'un 3 ilçesinde dönüşüm başlayacak!

2021'de İstanbul'un 3 ilçesinde dönüşüm başlayacak!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da 2021'de 3 semtte 1.425 bağımsız bölümden oluşan kentsel dönüşüm projesinin başlayacağını belirtti.



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, işbaşına gelişinin 18’nci ayında üçüncü “hesap verme” toplantısını gerçekleştirdi. “Adil, Yeşil ve Yaratıcı İstanbul Yolunda 18 Ay” başlığıyla düzenlenen basın toplantısı, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi. TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve İmamoğlu’nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu da toplantıya katılım gösteren isimlerden oldu.

2021 de İstanbul un 3 ilçesinde dönüşüm başlayacak!

İBB'nin resmi sitesinde yer alan habere göre; İstanbul'un deprem riski ve kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili konuştu. “Her 6 ayda bir, 16 milyon İstanbulluya hesap verdiğimiz toplantılarımızın üçüncüsüne hoş geldiniz” diyerek sözlerine başlayan, “İstanbul’un 18 ayda, nereden nereye geldiğini kısaca hatırlatmak istiyorum” diyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şunları söyledi: 

AFET VE DEPREME HAZIRLIK: EN ZOR GÜNLERE HAZIRLANIYORUZ

Kentin, en büyük tehdit olan depreme karşı etkin bir koordinasyonla hazırlanması konusunda kapsamlı ve kararlı adımlar atılıyor. Depreme karşı sorumluluğun, devlet ve toplumdaki bütün paydaşlar arasında paylaşılması hedefiyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile “Çalışma Kurulu” oluşturmak ve “İstanbul Deprem Konseyi” kurmak üzere görüşmeler ve toplantılar gerçekleştiriliyor. 

İBB bünyesinde, 2020 yılı itibaren, kentsel dönüşüm projelerinde bilgi edinme yolunun açılması ve vatandaş katılımının sağlanmasında temel olmak için, “Kentsel Dönüşüm Masası” kuruldu. 

Kentsel dönüşümde, 39 ilçeye bütüncül bir bakış açısıyla yaklaşmak üzere, İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı, İmar A.Ş, KİPTAŞ, BİMTAŞ ve İstanbul Planlama Ajansı’nın katılımıyla afet riski odaklı kentsel dönüşüm stratejileri belirliyor. Bu amaçla; İstanbul'da 2000'den önce inşa edilmiş 790 bin binanın hasar tespit çalışmalarına başlandı. Şu ana kadar 20 bin binada çalışmalar bitirildi. Kalan 770 bin binadaki çalışmalar, 2022'nin sonuna kadar bitmiş olacak.

Çatalca, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Esenyurt ve Beylikdüzü ilçelerinde eksik olan mikro bölgeleme çalışmaları başlatıldı. Bayrampaşa, Eyüpsultan, Sultangazi, Şişli, Kağıthane ilçelerinde kentsel dönüşüm projeleri kapsamında hizmet sunan 8 “Kentsel Dönüşüm Ofisi” açıldı. Bugüne kadar, 4 bin 204 hak sahibi ile görüşme yapıldı. Ataşehir Deniz Gezmiş Deprem Parkı ve Zeytinburnu Topkapı Deprem Parkı bitirildi. 

2021’de de depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm alanında yeni projeler hızlandırılacak. Kentsel dönüşüm projelerinin finansman ihtiyaçları kapsamında, “İBB Finansman ve Garantörlük Sistemi”ni geliştirerek, şehirdeki riskli yapı stokunun hızla dönüşmesine destek sağlanacak.

2021 de İstanbul un 3 ilçesinde dönüşüm başlayacak!

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE SOSYAL KONUTLAR: GÜVEN İÇİNDE YAŞAMAK HERKESİN HAKKI

- İstanbul’un depreme hazırlanması ve kentsel dönüşüm projelerinin hızla ele alınarak tamamlanması için görevlendirmeler yapıldı. Bu kapsamda; 3 semtte 3 bin 183 bağımsız bölümden oluşan 3 projenin idari, mali ve hukuki sorunları çözüldü, durmuş inşaatları başlatıldı. 2 semtte 2 bin 607 bağımsız bölümden oluşan 2 kentsel dönüşüm projesi tamamlandı ve hak sahiplerine teslim edildi. 3 semtte 1.425 bağımsız bölümden oluşan kentsel dönüşüm projesine ise 2021'de başlanacak.

İstanbul’un raylı sistem ağı 360 kilometreye ulaşacak!


Geri Dön