27 / 04 / 2024

İstanbul'un o ilçesinde dönüşüm tam gaz! Cazibe merkezi olacak!

İstanbul'un o ilçesinde dönüşüm tam gaz! Cazibe merkezi olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Fikirtepe dönüşüm projesinde 13 bin konutun ihalesinin tamamlandığına dikkat çekerek 2023'ten itibaren etaplar halinde teslimlerin yapılacağını belirtti.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Mart'ta  TOKİ  konutları kapsamında yeni bir indirim kampanyası daha gerçekleştireceklerini açıkladı. Anadolu Ajansı'ndan Yıldız Nevin Gündoğmuş ve Sinan Özmüş'ün haberine göre; Murat Kurum, "2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma Vizyonu" çerçevesinde, Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı ile bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşların katılımıyla "Yeşil Kalkınma Yolunda Türkiye" temasıyla Antalya Belek'te bir otelde gerçekleştirilen istişare toplantısında açıklamalarda bulundu.

İstanbul un o ilçesinde dönüşüm tam gaz! Cazibe merkezi olacak!

Kurum, İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili olarak "Esenler'de 60 bin konutluk, Türkiye'nin sıfırdan kurulan ilk akıllı şehrini inşa ediyoruz. Burası yüksek teknoloji ve sıfır atık uygulamalarıyla diğer şehirlerimize örnek olacak." açıklamasında bulundu.

Kurum, buradaki "Nar İnovasyon Bölgesi" ismini verdikleri alanı, yeni teknolojilerin test edilebileceği "yaşayan bir çevre ve şehircilik laboratuvarı" şeklinde tasarladıklarına vrugu yaparak "Elektrikli araç altyapısından akıllı ulaşıma, yenilikçi yapı tiplerinden yapay zeka ile yönetilen evlere, yer altı atık toplamadan şehir içi tarıma kadar 108 ayrı alanda uygulama raporlarımızı hazırladık" dedi. 

İstanbul un o ilçesinde dönüşüm tam gaz! Cazibe merkezi olacak!

Çamlıca Camisi ve çevresinde start verdikleri kentsel dönüşümle Kirazlıtepe ve Ferah mahallelerinde 1876 konut, 142 dükkan inşa ettiklerini, Kirazlıtepe, Ferah, Küplüce ve Mehmet Akif mahallelerini kapsayan 5 bin konutluk projeyi de başlattıklarına dikkat çeken Kurum, şu açıklamalarda bulundu:

"Sayın Cumhurbaşkanı'mızın talimatlarıyla 15 bin konutluk 60 bin vatandaşımızı ilgilendiren Fikirtepe dönüşüm projesine Emlak Konut Genel Müdürlüğümüz eliyle girdik. Bu kapsamda Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğümüz vatandaşlarımızla görüşmek, anlaşmak suretiyle oradaki riskli binaların yıkımını gerçekleştirdi. Vatandaşlarımıza kira, eşya yardımlarımızı yaptık. 13 bin konutun ihalesini tamamladık. Bu ay bütün ihalelerini tamamlayacağız ve söz verdiğimiz şekliyle, etaplar halinde 2023 yılından itibaren konutlarımızın teslimlerini de yapıyor olacağız. Bittiğinde İstanbul Anadolu yakasında bir cazibe merkezi olacak."

Kurum, köylerde üretimi, istihdamı yükselten tarım köy projeleri çerçevesinde 45 ayrı projede 7 bin 400 tarım köy konutun yapımını tamamladıklarına vurgu yaptı.

Fikirtepe'de 15 bin konut için ihale süreci başlıyor!

Fikirtepe'de son durum!


Geri Dön