03 / 05 / 2024

2022 emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

2022 emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

2022 yılı emekli bayram ikramiyeleriyle ilgili son durum merakla bekleniyor. İlk olarak 1000 TL olarak ödenen bayram ikramiyeleri, geçtiğimiz yıldan itibaren 1100 TL olarak ödenmişti. Emeklilere, Ramazan ve Kurban bayramlarında 2 bin 200 TL ikramiye ödemesi yapılmıştı. İşte ayrıntılar



Yılda iki kez olmak üzere toplamda 2 bin 200 TL olarak ödenen emekliye bayram ikramiyelerinin bu yıl artması bekleniyor. İkramiyeden faydalananlar, ‘’2022 emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?’’ sorusunun cevabını ar arıyor. Geçtiğimiz yıllarda bayram ikramiyeleri, bayramdan önce 1-2 hafta içerisinde yatırılıyordu.

2022 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU?

2022 yılının başından itibaren geçerli olmak üzere asgari ücrete yüzde 50’nin üzerinde zam yapılmıştı. Asgari ücrete gelen zammın ardından emeklilerin bayram ikramiyelerinde de zam beklentisi oluştu. Ancak emeklilerin bayram ikramiyelerine gelebilecek zamla ilgili henüz resmî kaynaklardan bir açıklama yapılmadı.

2022 emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

2021 YILINDA ZAM YAPILMIŞTI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç, emeklilere ikramiye uygulamasının 2018’de başladığını anımsatarak, 2018 yılında senede 2 defa olmak üzere bütün emeklilere bin Türk lirası bayram ikramiyesinin verildiğini belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön