18 / 05 / 2024

2022 emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

2022 emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

2022 yılı emekli bayram ikramiyeleriyle ilgili son durum merakla bekleniyor. İlk olarak 1000 TL olarak ödenen bayram ikramiyeleri, geçtiğimiz yıldan itibaren 1100 TL olarak ödenmişti. Emeklilere, Ramazan ve Kurban bayramlarında 2 bin 200 TL ikramiye ödemesi yapılmıştı. İşte ayrıntılar



2021 yılında ise bu rakamın bin 100 Türk lirasına yükseltildiğine dikkati çeken Kılıç, 2022 yılında ise enflasyon ve memur maaş zamlarının göz önünde bulundurulması hâlinde bu artışın bin 500 Türk lirası ya da bin 750 Türk liracı civarında artmasının beklendiğini kaydetti.

Önümüzdeki günlerde bu konu ile ilgili bir kanun teklifinin hazırlanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündeminde kabul edilmesi hâlinde bunun hayata geçirilebileceğini aktaran Kılıç, bu şekilde emeklilerin bayram ikramiyelerinde artışın sağlanılabileceğini vurgulayarak, bu kapsamda sağlanacak artışla birlikte emeklilerin bayramı daha keyifli geçirmelerine olanak tanınabileceğini belirtti.

2022 emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

2022 EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Ramazan ve kurban bayramlarında bayram ikramiyeleri ödenecek. Bu yıl Ramazan bayramı 2 Mayıs’a denk geldiği için, ikramiyelerin de bayramdan 1-2 hafta öncesinde yatırılması bekleniyor. 

Kurban bayramı ise bu yıl 9 Temmuz Cumartesi gününe denk geliyor. Yine Kurban bayramı ikramiyelerinin bayramdan 1-2 hafta önce hesaplara yatırılması bekleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön