Ekonomi

2022 işsizlik maaşı ne kadar oldu? 2022 Temmuz zammından sonra işsizlik maaşı kaç TL oldu?

İşsizlik maaşının ne kadar olduğu yapılan 2022 Temmuz asgari ara zam sonrası merak edilmeye başlandı. İşte 2022 işsizlik maaşına dair detaylar!Günler Asgari Ücret Tespit Komisyonu ara zam için görüşmeler yapıyordu

2022 Temmuz asgari ücret ara zammın ne kadar olduğunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Günler Asgari Ücret Tespit Komisyonu ara zam için görüşmeler yapıyordu. 1 Temmuz Cuma günü asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı açıklandı.

Yeni asgari ücret zammından sonra vatandaşlar işsizlik maaşının ne kadar olacağını araştırmaya başladı. İşte 2022 Temmuz zammından sonra işsizlik maaşı kaç TL oldu? sorusunun yanıtı…

1 TEMMUZ 2022 ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 30 ZAM GELDİ

Asgari ücret, 2022 yılı başında yapılan yüzde 50,5 oranındaki zam ile 4 bin 250 TL’ye çıkarılmıştı. Ancak enflasyon oranlarındaki artış asgari ücrete ek zam talebini ortaya çıkardı. Bir süredir asgari ücrete ek zam yapılacak mı? sorularının yanıtını 1 Temmuz 2022 Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi.

Hükümet, işçi ve işveren temsilcilerinin yer aldığı Asgari Ücret Tespit Komisyonu üç gündür devam eden asgari ücret çalışmalarını tamamlayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan 1 Temmuz Cuma günü yeni asgari ücret belli oldu. Buna göre yapılan yüzde 30 oranındaki zammın ardından yeni asgari ücret 5 bin 500 TL çıkmış oldu.

2022 TEMMUZ İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR OLDU?

Asgari ücret yapılan yüzde 30 oranındaki zamdan sonra 5 bin 500 TL’ye yükseldi. Yeni asgari ücretle birlikte işsizlik maaşı en düşük 2561 lira, en yüksek de 5123 lira olarak ödenecek. İşsizlik maaşından yüzde 0.00759 oranında da damga vergisi kesintisi yapılır.

İŞSİZLİK MAAŞI NASIL HESAPLANIR?

İşsizlik maaşı hesaplanırken öncelikle günlük işsizlik ödeneği için sigortalı kişinin son dört aylık prime esas kazançları göz önüne alınır. Son dört ay gözetilerek tespit edilen günlük ortalama brüt kazancın %40’ı hesaplanır. Belirtildiği gibi hesaplanan işsizlik ödeneğinin miktarı, aylık asgari ücretin brüt miktarının %80’ini aşamamaktadır. Bunun yanı sıra işsizlik ödeneğinin herhangi bir vergi ya da kesintiye tabi tutulması söz konusu değildir sadece damga vergisi ile vergilendirilir.

65 yaş aylığı yeni asgari ücretle ne kadar oldu? 65 yaş maaşı kaç TL oldu?

1 Temmuz 2022 akaryakıt fiyatları! Benzin ve motorin ne kadar?

Kıdem tazminatı ne kadar oldu? Asgari ücretli çalışanın kıdem tazminatı yükselecek mi?