14 / 05 / 2024

2022 Temmuz KYK bursu bayramdan önce yatacak mı? KYK burs ve kredi bayramdan önce yatacak mı?

2022 Temmuz KYK bursu bayramdan önce yatacak mı? KYK burs ve kredi bayramdan önce yatacak mı?

KYK burs ve kredi sorgulamaları başladı. Öğrenciler 2022 Temmuz KYK bursunu bayramdan önce alabilecek mi? İşte detaylar!



KREDİNİN BURSA DÖNMESİ İÇİN NE YAPILMASI GEREKİR?

Kredi almakta iken durumunda sonradan değişiklik olanlardan; (öncelikli burs verilecek öğrenciler) kapsamına giren öğrencilerin kredileri bu durumlarını belgelendirmek kaydıyla öğrencilerin durumunda meydana gelen değişikliği izleyen ödeme döneminden itibaren bursa dönüştürülmektedir. Bu durumda bulunan öğrencilerin dilekçe ile veya bizzat Genel Müdürlük adresine müracaat etmesi gerekmektedir.

KREDİ VE BURS HANGİ NE ZAMAN KESİLİR?

Kredi öğretim kurumundan ayrılma, çıkarma veya geçici olarak uzaklaştırma durumunda kesilir.  Buna ek olarak sağlık sorunu nedeniyle öğretim kurumuna devam etmeme ve kesin kararla mahkûm olma hallerinde öğrencilerin kredisi kesilmektedir.

Burs kesilmesi ise, başarısız olma, öğretim kurumundan ayrılma, çıkarma veya en az bir yarıyıl uzaklaştırma cezası almış olma durumunda.

65 yaş üstü maaşı nasıl alınır? 65 yaş maaşı alan bayram ikramiyesi alabilir mi?

Yaşlılık aylığı için nereye başvurulur?

Ölüm aylığı bağlanması için nereye ve nasıl başvurulur?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön