30 / 04 / 2024

2022 Temmuz yeni asgari ücret ne zaman geçerli olacak? Temmuz’da maaşlara zam yapılacak mı?

2022 Temmuz yeni asgari ücret ne zaman geçerli olacak? Temmuz’da maaşlara zam yapılacak mı?

Yeni asgari ücret ara zammının ne zaman geçerli olacağını vatandaşlar araştırmaya başladı. İşte 2022 Temmuz yeni asgari zammının geçerli olacağı tarih!



2022 TEMMUZ YENİ ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN GEÇERLİ OLACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni asgari ücretin 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacağını ve yüzde 30 artışla 5 bin 500 liraya yükseltildiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücrete dair yaptığı açıklamalarından öne çıkanlar başlıklar ise şöyle:

"Enflasyon yalnızca ülkemizin değil tüm dünyanın en önemli sorunudur. Bizim kendi gerçeklerimiz ve alışkanlıklarımız nedeni ile ülkemizde enflasyon rakamları elbette farklı şekilde kendini göstermiştir. Dünyadaki her gelişmeyi yakından takip ediyoruz, asıl önceliğimizi vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne verdik.

Ekonomi programımızı ciddiyetle uygulayarak ülkemizi küresel fırtınadan en az hasarla çıkarmak için çalışıyoruz. Pandemi döneminde kendimizi dünyadan olumlu şekilde ayrıştırdık. Vatandaşların yaşadığı sıkıntıyı görmezden gelmedik. Pek çok tedbiri devreye soktuk. Kamu çalışanlarımızın ve tüm emeklilerimizin maaşına yüzde 40'ın üzerinde bir enflasyon farkı zammı yapılacak. Asgari ücretlilerin de kayıplarının telafi edilmesi gerektiğini anladık. Çalışmalar neticesinde yeni bir asgari ücret rakamı belirledik. Şimdi sizlere yeni asgari ücreti açıklamak istiyorum. Asgari ücrete temmuz ayından geçerli olmak üzere yüzde 25 artış yapıyoruz. Buna göre net asgari ücret 5 bin 500 TL olacaktır. İşçi başına devletimiz işverenlere de 100 TL destek verecektir. Tüm çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu bir ara artıştır. Asıl tespit yıl başında yeniden gerçekleştirilecek. Yıl başında devreye aldığımız asgari ücret kadar ki gelirin vergi dışı kalması uygulaması sebebiyle kamu çalışanlarına ve emeklilere bu artış ortalama 300 TL olarak yansıyacaktır."

Asgari ücret, Resmi Gazete'de yayımlandıktan ve komisyon kararında başka bir yürürlük tarihi belirtilmediği sürece yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girecektir.

Kurban Bayramı’nda otoyollar ücretsiz mi? Bayramda hangi yollar ücretsiz?

Kurban Bayramı ikramiyeleri hesaplara yattı mı? 2022 Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacak?

TOKİ’den 2 bin 2 konut müjdesi! TOKİ'nin yeni projeleri nelerdir?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön