19 / 05 / 2024

2023 Aile Bakanlığı son dakika yardım başvurusu! Bu parayı çocuklu aileler alabilecek!

2023 Aile Bakanlığı son dakika yardım başvurusu! Bu parayı çocuklu aileler alabilecek!

Düzenlediği sosyal yardım modelleri aracılığı ile Türkiye’deki milyonlarca ihtiyaç sahibine yardım eli uzatan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu sefer de çocuklu aileler için yeni bir yardım ödemesi açıklamasında bulundu. Bakanlık, 1 yıl süresince çocuk başına 300 TL ödeneceğini paylaştı.



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yapılan açıklamaya göre; ilköğretim düzeyinde okuyan erkeklere 90 TL, kız öğrencilere 100 TL tutarında destek ödemesi gerçekleştirilecekken, ortaöğretim düzeyinde okuyan erkek öğrencilere 130, kız öğrencilere ise 150 TL tutarında kırtasiye desteği sağlanacak.

2023 Aile Bakanlığı son dakika yardım başvurusu! Bu parayı çocuklu aileler alabilecek!

BAKANLIK ŞEY BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Bakanlığın gerçekleştirdiği Şartlı Eğitim Desteği, kamuoyuyla paylaşılmasının üzerinden çok geçmeden arama motorlarında sıklık ile sorgulanmaya başlandı. Söz konusu desteğe nasıl başvuru yapılabileceği, destek ödemesinin geri alınıp alınmayacağı ihtiyaç sahipleri tarafından araştırılıyor.

Bakanlığın aylık olarak hesaplayıp 2 aylık olarak hesaplara yatıracağı ŞEY yardımı, karşılıksız bir destek olarak biliyor.  Bu doğrultuda, desteğin geri alınması söz konusu olmayacak. Destek başvuruları, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat edilerek yapılıyor.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

İslam Memiş ‘Artık dananın kuyruğu kopacak’ dedi ve ekledi: ‘Tahminlerim tutmazsa yeni rekorlara hazır olun!’

EYT’de 3600-4500 gün prim hesabında flaş gelişme! İşte masadaki emeklilik formülü!

700 bin işçinin toplu sözleşmesinde son dakika gelişmesi! Bakan Bilgin ve Başkan Atalay’dan peş peşe açıklamalar!

Geri Dön