03 / 05 / 2024

2023 asgari ücret ne kadar olacak? Emekli ve memura 'refah payı' gelecek mi? İşte yanıtlar...

2023 asgari ücret ne kadar olacak? Emekli ve memura 'refah payı' gelecek mi? İşte yanıtlar...

Asgari ücret, memur ve emeklinin maaşları ne kadar olacak? Hükümet sık sık “enflasyona ezdirmeyeceğiz” vurgusu yapıyor. Ancak rakamlar henüz açıklanmadan bazı iddialar da mevcut...



Gözler bir taraftan asgari ücret bir taraftan ise memur ve emelinin maaşlarının yeni yılda ne kadar olacağında? Hükümetten gelen art arda açıklamalarda henüz bir rakam telaffuz edilmedi fakat “enflasyona ezdirmeyeceğiz” vurgusu bulunuyor. Ama şimdiden bazı rakamlara yönelik farklı iddialar da mevcut. Sabah Gazetesinin hanerine göre asgari ücrete ilişkin kulislerde bu tutarın 7 bin 500- 8 bin lira aralığında olacağı konuşuluyor.

Emekli ve memura ise refah payı geleceği ileri sürüldü. Habere göre emekli ve memurlara yılbaşında yüzde 5 ila 10 arasında refah payı verilmesi, 3 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşının da yükseltilmesi gündeme geldi. Refah payı, çalışanların aldıkları maaşlarından enflasyon oranı düşüldükten sonra, yapılan artıştan hesaplanarak ödenen tutara deniyor. Amaç memur, emekli ve işçiyi, refah payı ile olası kur ve fiyat artışı gibi artışlardan korumak.

EMEKLİ VE MEMURA REFAH PAYI GELİYOR

2023 asgari ücret ne kadar olacak? Emekli ve memura refah payı gelecek mi? İşte yanıtlar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön