20 / 05 / 2024

2023 asgari ücret ne kadar olacak? Emekli ve memura 'refah payı' gelecek mi? İşte yanıtlar...

2023 asgari ücret ne kadar olacak? Emekli ve memura 'refah payı' gelecek mi? İşte yanıtlar...

Asgari ücret, memur ve emeklinin maaşları ne kadar olacak? Hükümet sık sık “enflasyona ezdirmeyeceğiz” vurgusu yapıyor. Ancak rakamlar henüz açıklanmadan bazı iddialar da mevcut...



Emekli ve memurlara yılbaşında yüzde 5 ila 10 arasında refah payı verilmesi, 3 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşının da yükseltilmesi gündeme geldi. Refah payı, çalışanların aldıkları maaşlarından enflasyon oranı düşüldükten sonra, yapılan artıştan hesaplanarak ödenen tutara deniyor. Böylece, memur, emekli ve işçi, refah payı ile olası kur ve fiyat gibi durumlardan korunuyor.

YÜZDE 5 İLA 10 ARASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen hafta milletvekilleri ile toplantı yaptı. Milletvekilleri, vatandaşların ücretlerde enflasyon artı refah payı verilmesi, en düşük emekli maaşı ile emeklilerin bayram ikramiyelerinin yükseltilmesi yönünde beklentileri olduğunu iletti.

Erdoğan, vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceklerini her zaman söylediğini, bu yönde çalışmaların yapıldığını hatırlattı.

Toplantıda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Dar gelirlilere enflasyonun üzerinde bir artış verilmesi için hazırlık yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde refah payının kaç puan olacağı netleşmiş olacak" diye konuştu.

Kulislerde, emekli ve memurlara yılbaşında refah payı verileceği ve bunun yüzde 5 ila 10 arasında bir rakam alacağı konuşuluyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI DA YÜKSELECEK

2023 asgari ücret ne kadar olacak? Emekli ve memura refah payı gelecek mi? İşte yanıtlar...

3 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşının da yükseltilmesi için çalışma başlatıldı. Bu rakamın asgari ücret düzeyine çıkartılmasına Çalışma Bakanlığı'nın "Ücret dengesizliği olur. Kısa süreler prim yatırıp emekli olan ile uzun yıllar yatıran arasında fark kalmaz.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 6 Kasım 2022 tarihinde saat 22.33'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.56 Türk Lirası, euro 18,49 Türk Lirası, altının gramı ise bin 3 Türk Lirası değerinde.

İşte doların 20 TL olacağı tarih! Selçuk Geçer açıkladı

Selçuk Geçer dolarda kıyamet tarihini açıkladı!

İslam Memiş dolar için bu kez saat paylaştı! Elinizi çabuk tutun!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön