17 / 05 / 2024

2023 Bedelli askerlik ücreti ne kadar, kaç TL? 

2023 Bedelli askerlik ücreti ne kadar, kaç TL? 

Bedelli askerlik ödemelerinin ne kadar olduğu askerliğini bedelli yapmak isteyenler tarafından merakla sorgulanıyor. Peki, 2023 Bedelli askerlik ücreti ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...



2023 BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR, KAÇ TL?

NTV'de yer alan detaylara göre, Memur maaşlarına ocak ayında yüzde 30 zam yapılmasına dair katsayı genelgesi yayımlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı genelgesine göre bedelli askerlik ücreti de Ocak-Temmuz dönemi için 104 bin 84 Türk Lirası olarak belirlendi.

Bu kapsamda bu sene için bedelli askerlik ücreti Ocak ve Temmuz aylarını kapsayan dönemde 104 bin 84 Türk Lirası olarak kayda geçti.

Bedelli askerlik ücreti geçen senenin Temmuz-Aralık dönemi için 80 bin 64 Türk lirasıydı.

2023 Bedelli askerlik ücreti ne kadar, kaç TL? 

BEDELLİ ASKERLİK ÖDEMELERİ HANGİ BANKALARA YATIRILACAK?

Bedelli askerlik başvuruları hem e-Devlet üzerinden hem de hem askerlik şubelerinden yapılabiliyor. Başvurusunu gerçekleştiren adaylar için ödeme süreci hemen başlıyor.

Başvuru koşullarını taşıyan yükümlüler ödemelerini, peşin olarak Vakıflar Bankası, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Katılım Bankası,  Defterdarlıklar ya da Mal müdürlüklerine T.C. Kimlik Numarası beyan ederek gerçekleştiriliyor.

BEDELLİ ASKERLİK UYGULAMASI

Bedelli askerlik uygulaması, muvazzaf askerlik hizmetinin yerine belirli bir bedel ödeyerek askerlik görevini yerine getirmiş sayılıyor.
Kanundaki düzenleme kapsamında, bedelli askerlik ile muvazzaf askerlik hizmetinin hiçbir farkı bulunmuyor. Kişiler her ikisinde de vatan hizmeti olan askerlik göreve yerine getirilmiş sayılıyor.
Bedelli askerlik uygulamasından faydalanacak olan kişilerin, temel askerlik eğitimini yerine getirmeleri şartı bulunuyor. Yani bedelli askerlik, bedeli ödeyerek hiç askere gitmeden askerlik görevini yerine getirmiş sayılmak olmuyor. Bedelli askerlik uygulamasından faydalananlar mutlaka temel askerlik eğitimi süresince askere gidiyorlar.

DenizKoru Sarıyer ön satışta! Yeni proje! 

Demir fiyatlarına büyük zam geldi! İnşaat sektöründe gerilim arttı! 13 Haziran 2023 demir fiyat listesi

Türk bankalarının alt yapısı sağlam ve olası bir şoka hazır!


Geri Dön