16 / 05 / 2024

2023 Belediye taşeron işçilerine kadro ne zaman gelecek? Taşeron işçilere kadro verilecek mi? 

2023 Belediye taşeron işçilerine kadro ne zaman gelecek? Taşeron işçilere kadro verilecek mi? 

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki 900 bin taşerona kadro verilmesinden sonra, yaklaşık 100 bin taşeron işçi kadro müjdesi bekliyor. Peki, Taşeron işçilere kadro verilecek mi? İşte detaylar...



Vatan'da yer alan detaylara göre, Türkiye 28. Dönem milletvekili seçimlerini yaptı. Bu kapsamda yeni dönemde taşeron işçilere kadro olup olmayacağı biligisi için gözler yeni Meclis’e çevrildi.

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki 900 bin taşerondan sonra yaklaşık 100 bin taşeron işçi kadro heyecanı beklentisine girdi.

Yeni dönemde kamu işçilerine ilişkin reform niteliğinde yeni adımlar atılması beklenirken işçiler, "Taşeron işçilere kadro verilecek mi? 2023 Belediye taşeron işçilerine kadro ne zaman gelecek?" sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar...

TAŞERON İŞÇİLERE KADRO VERİLECEK Mİ?

28. dönem yeni Meclis'in görevini devralmasının ardından gündemin ilk maddeleri arasında taşerona kadro yer alıyor. Yaklaşık 100 bin işçiyi kapsayan düzenlemenin gelecekteki günlerde Meclis'e taşınması öngörülüyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, toplu sözleşme, toplu sözleşme kanunu, iş kanunu, sendika kanunu gibi bütün çalışma hayatının yasal mevzuatında köklü bir reforma ihtiyaçı olduğunu belirterek, "Onunla ilgili de bütün hazırlıkları yaptık. Bir akademi kurulu kurduk. Çalışmayı önümüzdeki dönemde hayata geçireceğiz" diye ifade etmişti.

Bilgin, KİT'lerdeki taşeron sorununa da dikkat çekerek önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Bilgin, KİT'lerde 80 bin civarında taşeron işçinin olduğunu, şimdi ise sayılarının 100 bin civarına çıktığı bilgisini vererek "Bazı kuruluşların yeniden taşeron işçiliğine müracaat etmesi sonucu sayıları arttı.

Bu sorunu da çözeceğimizin sözünü verdik. Çalışmalarımızın büyük kısmını tamamladık.

Geçici işçiler dosyasını kapattık, bunu da çözeceğiz" şeklinde açıklamıştı.

Sur Yapı Axis Suites'te teslimler Temmuz'da! 1+1 daireler ilk yıl 29 bin TL taksitle satışa çıktı!

Demir fiyatları resmen çakıldı! Müteahhitler bayram etti! Demir fiyatları ne kadar oldu? 18 Mayıs demir fiyatları


Geri Dön