06 / 05 / 2024

2023 e-Devlet Ramazan kolisi yardımı başvurusu! Hemen başvurun!

2023 e-Devlet Ramazan kolisi yardımı başvurusu! Hemen başvurun!

Belediyeler, STK’lar, kaymakamlık ve valilikler gibi pek çok çeşitli kurumun yanında bireysel yardımlarda özellikle Ramazan’da bir hayli artış gösteriyor. 23 Mart tarihinde başlayacak Ramazan için yardımlar da dağıtılmaya başladı. İşte e-Devlet Ramazan kolisi yardımı başvurusu...



RAMAZAN KOLİSİ YARDIMI NE ZAMAN ALINIR?

Ramazan kolisi yardımları almak için vatandaşların taleplerini yardım dağıtan kurumlara ileterek Ramazan ayı için erzak yardımlarında faydalanabilirsiniz. Ramazan ayı süresinde ilgili yardımlar ise sürmektedir.

E DEVLET RAMAZAN KOLİSİ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ramazan kolisi yardımı başvurusu için aşağıdaki aşamaları izleyebilirsiniz:

  • Belediyelerin, vakıfların ve derneklerin internet adresleri aracılığıyla erzak kolisi başvuru formu doldurulmalıdır.

  • E-Devlet’ten erzak kolisi başvurusu yapmak için, ihtiyaç sahiplerinin e-Devlet’te giriş yaparak, "Sosyal Yardım Başvuruları" seçeneğine tıklaması gerekmektedir.

2023 e-Devlet Ramazan kolisi yardımı başvurusu! Hemen başvurun!

  • Başvuru formunda, ad, soyad, vatandaşlık numarası, adres ve iletişim bilgileri gibi şahsi bilgilerin yanında, aile bireyleri ve gelir durumu ile ilgili bilgiler de istenmektedir.

  • Başvuru formu doldurulmasının ardından söz konusu kurum ve kuruşlarca başvurular incelenir ve uygun görülen kişilere erzak kolisi dağıtımı yapılır.

  • Ramazan kolisi, vatandaşlara yardım amacıyla dağıtılmaktadır. Kimlere yardım yapılacağı hususunda her kurum ve kuruluşun kendine has kriterleri bulunmaktadır. Bu kriterler kapsamında ailelere yardım yapılmaktadır. Bu yüzden, ihtiyaç sahiplerinin başvuru yapacakları kurumların kriterlerini öğrenmeleri gerekmektedir.

  • Ramazan kolisi yardımı başvuruları, genellikle Ramazan’dan önce başlayıp Ramazan boyunca devam eder. Başvuruların sonuçları kurum ve kuruluşlar kendileri açıklar. Başvurunuz onay aldığı zaman, yardım paketinizi belirtilen yerden teslim alabilirsiniz.

  • Bağlı bulunduğunuz belediyenizin E-Devlet Kapısı üzerindeki başvuruları açık değil ise bu alanda başvuru yapamazsınız. Sorgulama yapılan her ihtiyaç sahibi için sistem tarafından log kaydı tutulmaktadır.

TOKİ sıra numarası öğrenme! TOKİ kura çekiliş no nasıl öğrenilir?

Son dakika işsizlik maaşı tutarları! En düşük işsizlik maaşı ne kadar? Zam geldi mi?

Konut kredisinde faiz oranları baştan aşağı değişti! Hemen bakın!


Geri Dön