03 / 07 / 2024

2023 mazot gübre desteği ne zaman ödenecek? Şubat ayı mazot gübre desteği yattı mı?

2023 mazot gübre desteği ne zaman ödenecek? Şubat ayı mazot gübre desteği yattı mı?

Mazot gübre desteği çiftçiler tarafından araştırılmaktadır. Çiftçiler şubat ayı itibarıyla mazot gübre desteği ödemelerinin ne zaman yatacağını araştırıyor. İşte detaylar!



MAZOT GÜBRE DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK 2023?

Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı açıklama ile birlikte, şubat ayı mazot gübre desteği ödemeleri için tarih verdi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "2022'den itibaren aynı olarak verilmeye başlanan mazot ve gübre destekleri, depremden ağır hasar alan 10 ilimiz için nakit olarak ödenecektir.

Bu çerçevede toplam tutarı 2,8 milyar TL olan mazot ve gübre destekleri, Şubat ayı sonuna kadar çitçilerimizin hesaplarına yatırılacaktır." İfadeleri kullanıldı. Buna göre; Mazot gübre desteği ödemeleri şubat ayının sonuna kadar çiftçilerin hesaplarına yatırılacak.

ÇKS ÜRÜN GÜNCELLEME BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI

Tarım ve Orman Bakan Vahit Kirişçi, Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem felaketi çerçevesinde çiftçiler için alınan tedbirler kapsamında ÇKS ürün güncelleme başvuru süresinin de uzatıldığını bildirdi. Bakan Kirişçi, açıklamasında ''2023 üretim yılı ÇKS başvurusunu yapan üreticilerin, 28 Şubat 2023 olan ürün güncellemesinin son başvuru tarihi 8 Mayıs 2023 tarihine kadar uzatılmıştır.'' ifadelerini kullandı.

BAŞVURU SÜRESİ 8 MAYIS'A KADAR UZADI!

"Yıl boyunca ödenecek olan 530 milyon lira tutarındaki; Çiğ Süt Desteği, Buzağı Desteği, Anaç Koyun-Keçi Desteği, Büyükbaş Hayvan Besi Desteği, Arılı Kovan Desteği, Sürü Büyütme ve Yenileme Desteği ödemeleri, depremden etkilenen 10 il için şubat ayı içine çekilerek üreticilerimizin hesaplarına yatırılacaktır" diye konuşan Tarım ve Orman Bakan Vahit Kirişçi, "10 il adına 185 bin işletmeye, 2 milyon büyükbaş için hayvan başına 500 lira ve 9 milyon küçükbaş için hayvan başına 50 lira olmak üzere toplama bakıldığında 1,5 milyar lira yem desteği verilecektir.

TOKİ kura çekimi takvimi! TOKİ kura çekimi ne zaman yapılacak? TOKİ İstanbul kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

Hisseli tapu tek tapuya çevrilir mi? Kaybolan tapuyu çıkarmak için gerekli evraklar nelerdir?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön