28 / 04 / 2024

2023 Öğretmen atama başvuruları başladı mı? Ön başvuru tarihi ne zaman?

2023 Öğretmen atama başvuruları başladı mı? Ön başvuru tarihi ne zaman?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 45 bin öğretmen ataması yapılacağının açıklanmasının ardından gözler atama takvimine çevrildi. Bu sayının son yıllarda yapılan tek seferdeki en büyük sayıda öğretmen ataması olduğunu belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, atama takvimi tarihlerini tek



 

Milli Eğitim Bakanı Özer,  öğretmen adayları tarafından merak edilen atama takvimini açıklığa kavuşturdu.

Atama sürecinin başladığını bildiren Bakan Özer,  “Bu öğretmenlerin de büyük bir bölümünü inşallah bölgedeki öğretmen ihtiyaçlarımızı karşılamak, burayı tekrar ayağa kaldırmak için değerlendireceğiz” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, 45 bin öğretmen alımına ilişkin atama takvimi ile branş bazında kontenjan dağılımını açıkladı.

2023 Öğretmen atama başvuruları başladı mı? Ön başvuru tarihi ne zaman?

ÖN BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği atama müjdesinin ardından, kadroya alınacak 45 bin öğretmen için atama takvimi, kontenjanlar ve  kadro-branş dağılımı konusunda bilgi veren Bakan Özer,  Öğretmen atamaları için ön başvuruları bugün 27 Mart 2023 tarihinden itibaren başladığını açıkladı.

Başvuruda bulunmak isteyen öğretmen adayları, hangi branşlarda atama yapılacağını, kontenjan sayılarını araştırıyor. Peki  öğretmen atamaları için son başvuru tarihi ne zaman? Hangi branşlarda öğretmen alınacak?


Geri Dön