05 / 05 / 2024

2023 pasaport harçları ne kadar olacak?

2023 pasaport harçları ne kadar olacak?

2023 pasaport harçlarının ne kadar olacağı vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Yeni yılda pasaport harçlarına zam uygulanacak. Peki “2023 pasaport harçları ne kadar olacak?” İşte detaylar!



Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen tekrardan değerleme oranına esas teşkil eden Yİ-ÜFE, ekim ayı sonunda 12 aylık ortalamalar ışığında, yüzde 122,93 artış meydana geldi. Çeşitli vergi ve harçlarla ilgili kanunlarda, vergi, harç ve ceza tutarlarının her sene yeniden değerleme oranı kadar artacağı düşünülüyor.

PASAPORT ÜCRETLERİNE ZAM MI YAPILACAK?

Her sene zamlanan pasaport harç ücretlerine gelecek yıl için oluşabilecek zam ihtimali endişe uyandırdı. Bu yılın başında yüzde 36 olarak belirlenen tekrardan değerleme oranı için Cumhurbaşkanı Erdoğan, oranı düşürme ya da artırma yetkisini pasaport ücretinde kullanmadı. Bu durumda da Yeniden Değerleme Oranı 2021 yılında yüzde 9,11 olarak kalmıştı.

2023 PASAPORT NE KADAR OLACAK?

Yılbaşından itibaren ehliyet ve pasaport harçlarına yüzde 123'lük zam gelecek. Yeni yılla birlikte 6 aylık pasaport harcı 309 liradan 689 liraya, 4 yıl ve üstü pasaport harçlarının ise 1478 liradan 3295 liraya yükseleceği öngörülüyor.

YÜZDE 50 AZALTMA YETKİSİ BULUNUYOR!

Vergi Usul Kanunu uyarınca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, vergi ve harçlarda tekrardan değerleme oranını yüzde 50 azaltma ya da yüzde 50 artırma yetkisi bulunuyor. Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın artırma yetkisi yüzde 50 olacak şekilde indirme yetkisi yüzde 80 düzeyinde. Cezalarda da ilan edilen yeniden değerleme oranları değiştirilme olanağı yoktur.

TARİHİ ZAM YOLDA MI? PASAPORT HARÇ ÜCRETİNDE 2023 ENDİŞESİ!

Halk TV'de bu konuya dair yayınlanan habere göre, üretici fiyat endeksi (ÜFE) temmuzda bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 144,61, on iki aylık ortalamalara göre yüzde 97,30 artarken, ÜFE'ye göre belirlenen vergi, harç ve cezalara ise 2023 yılı itibari ile tarihi zam gelme ihtimali yer alıyor.

Elektrik faturaları kabusunuz olmasın! İşte faturayı yarı yarıya düşürme yöntemleri!

Doğalgaz yardımı tamamlandı yazıyor ne demek?

Hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön