13 / 05 / 2024

2023 PTT personel alımı son durum ne? 2023 PTT personel alımı olacak mı, olmayacak mı?

2023 PTT personel alımı son durum ne? 2023 PTT personel alımı olacak mı, olmayacak mı?

PTT personel alımı iş arayan pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. 2023 yılında PTT personel alımı yapılacak mı yapılmayacak mı? İşte detaylar!



PTT personel alımı ile ilgili gelişmeler pür dikkat takip ediliyor. 2023 yılı içinde yapılması beklenen alımlardan bir tanesi olan PTT personel alımı şartları da araştırılan konular arasında bulunuyor.

2023 YILINDA PTT PERSONEL ALIMI 2023 YAPILACAK MI? PTT PERSONEL ALIM NE ZAMAN YAPILACAK?

Posta Telgraf Teşkilatı personel alımı ayrıntıları için bekleyiş devam ediyor. 2023 yılında yapılması planlanan PTT personel alımı ile ilgili hala resmi bir açıklama yapılmadı. Konu ile ilgili en güncel gelişmeler yaşandığı zaman haberin içine eklenecektir. 2023 yılında Posta ve Telgraf Teşkilatı personel alımı tarihlerini duyurduğunda kendi internet sitesi üzerinden ilan yayınlayacak. Bu ilana göre adaylar başvuru yapabilecekleri kontenjanlara göre, mesleklere göre ve başvuru tarihlerini öğrenecek. Geçtiğimiz senelerde Avukat, Gişe ve Büro personeli, Postacı, Mühendis, Güvenlik görevlisi, Temizlik görevlisi kadrolarına alımlar olmuştu.

PTT PERSONEL ALIMI ŞARTLARI NELERDİR?

PTT personel alım kriterleri, genel ve özel olmak üzere iki aşamada yapılıyor. Özel şartlar alım yapılacak kadroya göre değişmektedir. Henüz 2023 yılı personel alımı ilanı yayınlanmadığından özel şartlar henüz açıklanmadı. Ama geçtiğimiz yıllarda yapılan alımlarda şartlar şu şekilde belirtilmiştir;

- Türk vatandaşı olmak gerekir,

- On sekiz yaşını doldurmuş bununla birlikte giriş sınavının yapıldığı senenin ocak ayının birinci günü itibari ile de otuz altı yaşından gün almamış adaylar başvuru yapabilir,

- Kamu haklarından yasaklı bulunmamak gerekir,

- Herhangi bir sosyal güvenlik kurum ya da kuruluşundan emekli olmamak gerekir,

- Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafından belirlenmiş olan öğrenim şartına sahip olmak.

5 kişilik ailelere 260 TL elektrik faturası desteği! Ödemelerinizi hemen PTT’den alın! İşte detaylar!

Çocuklu annelere 1300 TL yardım! Ödemeleri PTT yapacak! 1, 2, 3 çocuklu anneler elinizi çabuk tutun!


Geri Dön