02 / 05 / 2024

2023 Tofaş Şahin Türkiye'de! Üstelik ikinci el fiyatından bile ucuz! 

2023 Tofaş Şahin Türkiye'de! Üstelik ikinci el fiyatından bile ucuz! 

Kuş serisinin efsanesi Tofaş Şahin'de şaşırtan gelişme..... 2023 modeli üretilen araç Türkiy'ye de geldi. Fiyatı ise ikinci el fiyatından bile ucuz... İşte sıfır km Tofaş Şahin'in Türkiye fiyatı...



1990'lar 2000'li yılların başlarına kadar başta Türkiye'de olmak üzere birçok ülkenin en sevilen otomobili Tofaş Şahin'di. Öyle ki Şahin satış rekorları kırıyordu. Türkiye'de üretiliyor olması ve parçalarının da uygun olması sebebiyle o günlerde yollarda sıkça görülüyordu. Aradan onca yıl geçmesine rağmen hala Tofaş Şahin kullanılmaya devam ediyor. Özellikle Anadolu'da oldukça sıkça karşımıza geliyor.

Tofaş Şahin'in üretimi Türkiye dışında Mısır ve Etiyopya gibi farklı ülkelerde de yapılmıştı. Tofaş Şahin modellerinin bire bir aynı olarak üretildikleri son ülke ise Etiyopya olmuştu. Tabii ki tüm dünyada olduğu gibi Etiyopya'da da Tofaş Şahin'in üretimi durmuştu. Ta ki 2023’e kadar.

2023 Tofaş Şahin Türkiye de! Üstelik ikinci el fiyatından bile ucuz! 

 Etiyopya, Tofaş Şahin’i Holland Docc ismiyle tekrardan üretmeye başladı. Güncel otomobillerin oldukça pahalı olması ve Etiyopya'daki insanların bu otomobilleri satın almakta zorlanması şüphesiz bu kararda etkili oldu. Çünkü Tofaş Şahin güncel modellere göre oldukça masrafsız bir yapıdaydı.

2023 model Tofaş Şahin Etiyopya'da satışa çıktı. Otomobil oldukça talep gördü. İlk partide üretilen otomobiller daha pazara çıkmadan ön satışta tükendi. 


Geri Dön