02 / 05 / 2024

2023 Yılı YKS  Sınavı ertelendi mi yoksa yapılacak mı? Başvurular başladı mı?

2023 Yılı YKS  Sınavı ertelendi mi yoksa yapılacak mı? Başvurular başladı mı?

Türkiye’de hayatı durduran Kahramanmaraş’taki depremlerin ardından eğitime hem ortaöğretimde hem de lise ve yükseköğretimde ara verilmesi, milyonlarca öğrencinin geleceğini bağladığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ertelenip ertelenmeyeceği merak konusu. Bu konuda Milli Eğitim Bakanı Mahm



 Öğrencilerin ortaöğretim yıllarının başından bu yana sıkı şekilde hazırlandığı YKS sınavına deprem nedeniyle bir tarih ertelemesi yapılıp yapılmayacağı, son birkaç gündür hem aileler hem de gençler tarafından cevap aranan soruların başında geliyor.

Bu konuda ÖSYM’den ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den birbiri ardına açıklamalar yapılarak, sürecin detayları ve nasıl işleyeceği açıklandı.

Milyonlarca öğrencinin üniversite ve sonrasındaki iş hayatını belirleyecek anahtar niteliğinde olan YKS sınavı yapılacak mı yoksa yapılmayacak mı konusunda belirsizlik sürerken, tartışmaları bitirecek açıklamalar da gelmeye başladı.

2023 Yılı YKS  Sınavı ertelendi mi yoksa yapılacak mı? Başvurular başladı mı?

Bu yıl sınava hazırlık için canlarını dişlerine takan  öğrenciler, sınav kılavuzunun yayınlanıp yayınlanmadığını, sınava başvuruların ne zaman başlayacağını araştırıyor. İşte yanıtlar…

BAŞVURULAR NE ZAMAN ALINACAK?

YKS sınavları için başvuruların ne zaman alınmaya başlanacağına yönelik öğrenciler ve velileri bilgi toplamaya çalışıyorlar.  Peki YKS 2023 yılı sınavı için başvurular alınmaya başladı mı?


Geri Dön