15 / 05 / 2024

2023 yılında para nereye akacak? 2,3 trilyon doları yöneten kurumsal yatırımcılar resmen açıkladı! 

2023 yılında para nereye akacak? 2,3 trilyon doları yöneten kurumsal yatırımcılar resmen açıkladı! 

Bloomberg, Pekin’den Toronto ve Melbourne’a kadar yönetimlerinde yaklaşık 2,3 trilyon dolarlık toplam varlığı bulunan kurumsal yatırımcıya 2023 senaryoları sordu. Peki 2023'te para nereye akacak? Bir bir açıklandı! Siz de bakın...



GIC Pte: Fiyatlarda baskılanma sürecek 

Yönettiği fon büyüklüğü: 690 milyar dolar

Singapur devlet varlık fonu GIC Pte. Yatırım Yöneticisi Jeffrey Jaensubhakij, piyasaları ve emtialara yapılan yetersiz yatırım sebebiyle fiyat baskılarının artacağına dikkat çekti. 

"Nakit rezervi, fırsatlar ortaya çıktıkça hızla harekete geçme beceriniz olduğu anlamına gelir. Varlıkları, tahviller ve hisse senetleri gibi varlık sınıflarından, gayrimenkul gibi şeylere taşımaya çalışmak bizim için önemliydi" diye konuşan Jeffrey Jaensubhakij, daha uzun vadede altyapı projeleri ile emtiaların bir koruma göre görebileceğinin altını çizdi. Jaensubhakij, "Aynı zamanda yaz aylarında turistler ve iş seyahatinde olanlar için otel olarak kullanılabilecek öğrenci konaklama yerleriyle Japonya ve Avustralya gibi önemli pazarlarda telekom altyapısı ve emlak, önemli yatırım fikirleri arasında yer alıyor" açıklamasında bulundu. 

2023 yılında para nereye akacak? 2,3 trilyon doları yöneten kurumsal yatırımcılar resmen açıkladı! 

AustralianSuper: Endişeler sürüyor 

Yönettiği fon büyüklüğü: 184 milyar dolar

AustralianSuper Pty Ltd. Yatırım Yöneticisi Mark Delaney, konuyla ilgili açıklamasında "Pozisyonlarımızı nakit ve son zamanlarda sabit getirili varlıklar üzerine oluşturduk. Önümüzdeki 12 ay boyunca, fonun varlık dağılımını önemli ölçüde değiştirmesi pek olası değil ve özel piyasalarla ilgili endişeler devam ediyor" ifadelerini kullandı ve temlinli oldukları şeyin, değerlerin henüz ayarlanmadığı varlık sınıfları olduğunu belirtti. 

Fidelity International: Asya da toparlanma daha hızlı olabilir 

Yönettiği fon büyüklüğü: 613,3 milyar dolar

Fidelity International CEO’su Anne Richards, konuyla ilgili değerlendirmesinde “Çin de dahil olmak üzere Asya, dünyanın diğer bölgelerinden daha hızlı toparlayabilir” diye konuştu ve "Asya’daki dinamiklerle ABD ve Avrupa’daki dinamikler çok farklı" diyerek 2023 için hem pazar açısından hem de akış açısından bir bölge olarak Asya konusunda daha olumlu olduklarının altını çizdi. 

2023 yılında para nereye akacak? 2,3 trilyon doları yöneten kurumsal yatırımcılar resmen açıkladı! 

Ontario Teachers Pension Plan: Nadir metaller izleniyor 

Yönettiği fon büyüklüğü: 183 milyar dolar

CEO Jo Taylor, ana hedefin nadir bulunan toprak mineralleri ve metaller olduğu madencilik varlıklarını göz önünde bulundurıyor. Taylor, konuyla ilgili olarak "Nadir metallere dikkatle bakıyoruz. Çünkü kıtlar. Bir tür işlem gören endeks yerine emtiaya sahip olabilirsiniz, bu büyük bir pazar değil" açıklamasında bulundu.

China Asset Management: Çin daha iyi bir seçenek 

Yönettiği fon büyüklüğü: 253 milyar dolar

Pekin merkezli China Asset Management’ta küresel sermaye yatırımlarından sorumlu yatırım yöneticisi Richard Pan’a göre, bu  seneki sert düşüşlere karşın Çin’in A-hisse senedi piyasası ABD, Avrupa veya Hong Kong hisse senedi piyasalarından daha iyi bir seçenek olmayı sürdürüyor. 

Konuyla ilgili olarak, "Çin, hâlâ gevşeme döngüsünde olunan nadir bir yer ve bol miktarda likidite sağlandı. Yuan, güçlenen dolar karşısında değer kaybetmesine rağmen döviz sepeti karşısında da sabit kaldı. China Asset Management, önümüzdeki 10 yıldaki büyük talep nedeniyle hem yeni enerji hem de fosil yakıtlarda fırsatlar görüyor, sağlık ve tıbbi ekipman hisselerini beğeniyor" açıklamasında bulunan Pan, şirketin tüketim er ya da geç düzeleceğinden, özellikle ekonomik büyüme yavaşlarken bile satışları tırmanan lüks alışveriş merkezleri gibi üst düzey oyuncular için tüketici hisselerini desteklediğini dile getirdi. 

2023 yılında para nereye akacak? 2,3 trilyon doları yöneten kurumsal yatırımcılar resmen açıkladı! 

Partners Group: Anlaşmalar için iyi bir süreç

Yönettiği fon büyüklüğü: 131 milyar dolar

Partners Group Holding AG Yönetim Kurulu Başkanı Steffen Meister, son senelerde  insanların ve işletmelerin zor bir dönemden geçtiğine ancak iş açısından bakıldığında, şu anda anlaşmalar yapmak için iyi bir zaman olduğuna dikkat çekti. Meister liderliğinde Partners Group, yeniden finansmanı 2025 yılına kadar erteledi ve kur risklerinin büyük kısmını hedge etti. 

Meister, konuyla ilgili açıklamasında İngiltere’de sterlin ve altın fiyatlarında yaşanan son oynaklığın diğer fırsatların artmasına yardımcı olacağına dikkat çekerek, "Bu, konut sektörünün öne çıkmasına yol açabilir. Diğer yatırım fikirleri arasında lojistik, soğuk hava deposu ve ilaç deposu yer alıyor" diye konuştu. 

Temasek Holdings: Tedbirliyiz

Yönettiği fon büyüklüğü: 295 milyar dolar

Temasek International Yatırım Yöneticisi Rohit Sipahimalani, sürdürülebilir yaşam, yükselen  tüketim, daha uzun ömür ve sağlık gibi yatırım temalarına işaret etti. 

Diğer taraftan, Temasek yatırımların hızını yavaşlatmaya başladı. Odak noktalarından biri, portföyündeki şirketlerin yaklaşan resesyondan kurtulmasına ve bunu  gelecek yılda genişletmek ve ‘konumlarını güçlendirmek’ için kullanmasına yardımcı olmak olduğuna dikkat çeken yatırım devi, yeni anlaşmalar için daha seçici olacağının sinyalini verdi. 

Sipahimalani, konuyla ilgili olarak “Tedbirliyiz çünkü değerlemelerin önümüzdeki 12 ay boyunca beklediğimiz olumsuzluğu tam olarak yansıttığını düşünmüyoruz” şeklinde konuştu. 

Merkez Bankası dolar, faiz ve enflasyon tahminini resmen açıkladı!

Kanal İstanbul'da şok gelişme! Mahkeme resmen karar verdi! Keşif ve bilirkişi incelemesi yapılacak!

Altının efendisi İslam Memiş resmen rakam verdi! Gram altını olanlar buz kesti! Hemen siz de bu rakama bir göz atın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön