06 / 05 / 2024

2023'te yeni düzenlemeler! Her şey değişti! E-Ticaret, WhatsApp, mesleki yeterlilik belgesi, noter, kuaför...

2023'te yeni düzenlemeler! Her şey değişti! E-Ticaret, WhatsApp, mesleki yeterlilik belgesi, noter, kuaför...

Yeni yıl ile beraber yeni düzenlemeler de gelmeye başladı. 1 Ocak 2023 gününden itibaren pek çok şey değişiyor.



YENİ BİNAYA YENİLENEBİLİR ENERJİ!

Bir parseldeki toplam inşaat alanı 5 bin metrekareden büyük yapıların, kullandığı enerjinin en az yüzde 5'ini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılaması zorunlu hale gelecek. Bugünden itibaren projeleri bu şarta göre hazırlanmayan binalara ruhsat verilmeyecek.

SERBEST TÜKETİCİ LİMİTİ 1000 KWH OLACAK!

Elektrikte serbest tüketici limiti, bugünden itibaren 1000 kilovatsaat olarak uygulanacak.  2022 yılında e lektrikte serbest tüketici limiti1100 kilovatsaatti.

NOTERDE TAPU DEVRİ 1 TEMMUZ'A ERTELENDİ!

Noterlerin gayrimenkul satış yetkisine sahip olacağı uygulama Cumhurbaşkanlığı kararı ile 1 Temmuz'a ertelendi.

KUAFÖRLERE 1 GÜNLÜK TATİL!

Berber, kuaför ve güzellik salonlarının bir günlük tatil uygulanması da bugünden itibaren başlamış oldu. Tatil günü olarak pazar öne çıkarken tatil hakkı tüm işletmeler için eşit şekilde uygulanacağından haksız rekabetin önüne geçilecek.

YEMEK KARTLARINDA YENİ DÖNEM!

Yemek kartında yeni dönemde bugün itibariyle başlamış oldu. İşverenlerin çalışanların hesabına nakdi olarak ödeme yapması halinde yemek kartı zorunluluğu ortadan kalktı. Böylece çalışanlar yemek desteğini nakit olarak da alabilecekler. İsteyen firmalar yemek kartı uygulamasına devam edebilecek. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön