06 / 05 / 2024

2023'te yeni düzenlemeler! Her şey değişti! E-Ticaret, WhatsApp, mesleki yeterlilik belgesi, noter, kuaför...

2023'te yeni düzenlemeler! Her şey değişti! E-Ticaret, WhatsApp, mesleki yeterlilik belgesi, noter, kuaför...

Yeni yıl ile beraber yeni düzenlemeler de gelmeye başladı. 1 Ocak 2023 gününden itibaren pek çok şey değişiyor.



BAZI TELEFONLARDA WHATSAPP OLMAYACAK!

WhatsApp, onlarca cihazdaki desteğini sonlandıracak. Hem Android hem de iPhone için bazı modellerde WhatsApp uygulaması olmayacak. Yeni güncellemelerin geldiği uygulamada çok eski model telefonlar artık uygulamayı çalıştıramayacak. Hem donanım hem de yazılım anlamında eski olan telefonlar için artık WhatsApp devri sona ermiş olacak. Meta'dan yapılan bir açıklamada; iPhone 6 serisi başta olmak üzere, çok sayıda cihazın Whatsapp'a veda edeceğini açıklandı.

BELGE YOKSA ÇALIŞAMAYACAK!

 Kuaför, güzellik uzmanı, ahşap mobilya imalatçı, ayakkabı imalatçısı, kesimci (ayakkabı), zeytinyağı üretim operatörü, boyama operatörü, mobilya döşemecisi, saraciye imalatçısı, sayacı,  elektrik dağıtım şebekesi test görevlisi, baca yağlı kanal temizleme personeli,  raylı sistem araçları elektrik bakım ve onarımcısı, raylı sistem araçları elektronik bakım ve onarımcısı, raylı sistem araçları mekanik bakım ve onarımcısı, raylı sistemler sinyalizasyon bakım ve onarımcısı mesleklerinde çalışan kişilerin mesleki yeterlilik belgesi yoksa bugünden itibaren çalışamayacak.  Bu mesleklerle birlikte belge zorunluluğu bulunan "tehlikeli" ve "çok tehlikeli" sınıftaki meslek sayısı 204'e çıkmış oldu.

YÜZDE 10 EĞLENCE VERGİSİ YOK!

Konser, spor müsabakası, tiyatro, sinema ve at yarışları seyicilerinin bilet bedeliyle birlikte ödedikleri yüzde 10'luk eğlence vergisi 1 Ocak 2023'ten itibaren alınmayacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön