01 / 05 / 2024

2023'ü yüzde 6 büyümeyle kapatan emlak sektörü, kazandırmaya devam edecek!

2023'ü yüzde 6 büyümeyle kapatan emlak sektörü, kazandırmaya devam edecek!

2023 yılını yüzde 6’lık bir büyüme oranıyla kapatan gayrimenkul sektörü yatırımcısına 2024 yılında da kazandırmaya devam edecek.



Gayrimenkul sektörü 2023 yılında oldukça zor bir sene geçirirken; özellikle geçtiğimiz senenin başlarında yaşanan deprem felaketi, kredi oranlarındaki artış ve kurlardaki yükselme emlak sektörünü de olumsuz yönde etkiledi. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından farklı tarihlerde açıklanan resmi verilere göre konut fiyat endeksinde ve inşaat maliyet endeksinde görülen artışlara rağmen, ipotekli konut satışlarının ve özellikle yabancıya konut satışlarında ciddi bir düşüş yaşandı. Gayrimenkul sektörü ile ilgili önemli açıklamalar yapan The Best Invest CEO’su Dara Altunyay, tüm bu olumsuzluklara rağmen sektörün yılı yüzde 6’lık bir büyümeyle kapadığını dile getirdi. Seçim sonrası belirsizliklerin azalmasının, deprem bölgesi inşaat ile altyapı faaliyetlerinin artmasının ve son zamanlarda gündemden düşmeyen kentsel dönüşümün verilen devlet destekleriyle hız kazanmasının gayrimenkul sektörüne büyümesi için gerekli olan desteği sağladığını dile getiren Altunyay, “Her ne kadar şu anda konut alımı kredi kısıtlamaları nedeniyle zorlaşsa da uzun vadede gayrimenkule olan yatırımın artacağını düşünüyorum. Zira gayrimenkulün altın ve dövize nazaran 1.2 oranla yıllık artışı dünya standardıdır. Doğru yönetilen pasif gelirin de 0,10 yıllık katkısı göz önüne alındığında, gayrimenkulün hala dünya üzerindeki en güvenilir ve kazançlı yatırım enstrümanları arasında yer aldığı açık bir şekilde görülüyor” diye konuştu.

2023 ü yüzde 6 büyümeyle kapatan emlak sektörü, kazandırmaya devam edecek!

EGE VE AKDENİZ KIYILARINDA ARTIŞ

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada geçtiğimiz yıl Türkiye’de alıcı portfolyosunun geniş olacağı bölgelerin yani yabancı alıcının da oyunun içinde olduğu şehirlerin ön plana çıktığını kaydeden Dara Altunyay sözlerine şu şekilde devam etti: “Bunun alt kırılımı olarak kent merkezlerine yakınlık, toplu taşımaya yakınlık gibi faktörler etkili oldu. Örnek vermek gerekirse İstanbul’da Kadıköy ve Beşiktaş gibi önde algılanan ilçelere nazaran yabancı alıcıların tercih ettiği Başakşehir, Maltepe, Kartal, Bahçeşehir gibi ilçelerde diğer ilçelere göre 1,5 misli değer artışı görüldü. Bu mantık üzerine geliştirilmiş olan senaryoda Türkiye için Çanakkale, Ege kıyıları ve Akdeniz kıyılarında da  çok daha net artışlar gözlendi. ”

Fiyatlar yüzde 110 arttı! Kiracıya konut sahibi olmak hayal oldu!

TOKİ  Ankara  Sincan Saraycık projelerinde son durum ne? Resmi açıklama geldi!

TOKİ ve KİPTAŞ arasında sular durulmuyor! Ali Kurt, 'TOKİ yapamadı biz yaptık' dedi o rakamı açıkladı!

 


Geri Dön