27 / 04 / 2024

2024’te konut fiyatları ne olacak? 

2024’te konut fiyatları ne olacak? 

Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 2024 yılında konut fiyatlarında hareketlilik görülebileceğini söyledi. İşte o paylaşım...



Konut fiyatları ve konut satışları gündemden düşmezken yeni bir ev sahibi olmak isteyenler 2024 yılında fiyatların ne olacağını merak ediyor. 

Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı https://twitter.com/borsafilozofu/ üzerinden yaptığı açıklamada Kasım ayında konut satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 68,5 azaldığını belirterek, kredi faiz oranların artması ve TL mevduat getirisinin yükselmesinin konuta olan talebi düşürdüğünü belirtti.

Paylaşımında inşaat maliyetlerinin her geçen gün artmaya devam ettiğini kaydeden Borsa Filozofu, "2024 yılında konut fiyatlarında hareketlilik görebiliriz." ifadelerini kullandı.

Borsa Filozofu'nun resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşım şu şekilde:

"Kasım ayında konut satışları geçen yılın aynı ayına göre %68,5 azaldı. Kredi faiz oranların artması ve TL mevduat getirisinin yükselmesi, konuta olan talebi düşürdü. İnşaat maliyetleri her geçen gün artmaya devam ediyor. 2024’de konut fiyatlarında hareketlilik görebiliriz."
 

 

"Konutlara mecburen zam gelecek"

 

Şener Üşümezsoy yine açıkladı: İstanbul'da beklenen büyük deprem olmayacak!

Emlakta Nostalji: Bebek'te Şimşiryan Apartmanı'nda 37,5 liraya kiralık ev!

Kira sözleşmelerinde ince ayrıntı! Yazılı kira sözleşmesi verilmediğinde kontrol ev sahibinde!


Geri Dön