29 / 04 / 2024

Şener Üşümezsoy yine açıkladı: İstanbul'da beklenen büyük deprem olmayacak!

Şener Üşümezsoy yine açıkladı: İstanbul'da beklenen büyük deprem olmayacak!

Jeolog Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, beklenen büyük İstanbul depreminin olmayacağına dikkat çekti. İşte Üşümezsoy'un o açıklaması...



Jeolog Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, konuk olduğu bir programda, geçtiğimiz akşam Yalova'nın Çınarcık ilçesinde gerçekleşen 4.1 büyüklüğündeki deprem ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Prof. Dr. Üşümezsoy, birçok ilde hissedilen ve vatandaşları tedirgin eden deprem ile ilgili açıklamasında bu gerçeğin kendini hatırlatmasının ardından akıllara hemen olası büyük Marmara ve İstanbul depremlerinin gelmesi ile ilgili "Büyük İstanbul depremi diye bir şey yok" dedi. 

Şener Üşümezsoy yine açıkladı: İstanbul da beklenen büyük deprem olmayacak!

ADALAR FAYI ÖLÜ FAY

Haberlercom'da Melis Yaşar'ın konuğu olan Dr. Şener Üşümezsoy, "Kuzey Anadolu Fayı Çınarcık çukurunun güneyinden gidişli, Gölcük'ten Sapanca'dan güneyden geçen doğu-batı uzantılı bir faydır. Kuzeye doğru İstanbul'a doğru yön değiştirerek sapmaz" dedi ve Adalar Fayı'nın kuzey kenarındaki yapının da ölü bir yapı olduğunu belirtti. 

Jeolog Şener Üşümezsoy, söz konusu açıklamasında, İstanbul'un Türkiye'deki en güvenilir yerlerinden biri olduğuna dikkat çekti. 

"Şu an Türkiye'nin en güvenilir alanlarından biri İstanbul'dur. Gemlik Körfezi'nden gelecek deprem, İstanbul'a 60 kilometredir. Şiddeti azalıp gelir" ifadelerini kullanan Prof. Dr. Üşümezsoy, "Duyarız, sallanırız hatta Kartal tarafı kıyılar sallanır. Ancak İstanbul depremi dediğimiz fay söz konusu değildir ne adada ne orta sırtta" açıklamasında bulundu. 

Şener Üşümezsoy yine açıkladı: İstanbul da beklenen büyük deprem olmayacak!

KUMBURGAZ'A DİKKAT

Şener Üşümezsoy, Kumburgaz'da ters bir fay olduğunun altını çizdi ve Silivri düzlüğü, "Kumburgaz çukuruna doğru yükselerek onun üzerine doğru gitmekte" bilgisini verdi. 

"Arkadaşlar 7.6, 7.8'lik deprem görmemişler. Biz bu depremi gördük; bir ucu Antakya'dan Pazarköy'e çıktı, oradan Pütürge'ye giden 300-350 kilometrelik fay kırıldı" şeklinde konuşan Üşümezsoy, Marmara'nın 150 kilometre olduğuna, 7.7'lik depremin olabilmesi için 3 tane Marmara gerektiğine vurgu yaptı.  

Şener Üşümezsoy yine açıkladı: İstanbul da beklenen büyük deprem olmayacak!

Şener Üşümezsoy, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir başka açıklamasında da İstanbul için 7.4'lük deprem senaryolarının çöp olduğuna, Marmara'nın kuzeyindeki fayın ölü olduğuna vurgu yapmıştı. 

Üşümezsoy, tehlikeli fayın Çınarcık bölgesinde olduğunu söylemiş ve Kuzey Marmara'nın kenar faylarının da esasında büyük İstanbul depreminin beklenildiği yer şeklinde öne sürülen yer olmadığına dikkat çekmişti. 

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Fikirtepe Kadıköy kıyımıdır, kentsel sömürüye dur de!

Mehmet Atmaca'dan rezerv alan uygulamasından vazgeçilsin önerisi!

Prof. Dr. Naci Görür'den Yedisu Fayı uyarısı: Gümüşhane depremleri daha büyük depreme sebep olur mu?

İstanbul için flaş deprem açıklaması: Kahramanmaraş'taki gibi bir deprem burada da olabilir mi?


Geri Dön