29 / 04 / 2024

22 ülkeye satılan Türk somonu 50 milyon dolara ulaştı!

22 ülkeye satılan Türk somonu 50 milyon dolara ulaştı!

Türkiye'den 2023 ocak ve mart döneminde başta Rusya Federasyonu olmak üzere 22 ülkeye yapılan Türk somonu dış satımı, yüzde 77 artışla 44,9 milyon dolar olarak gerçekleşti.



Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği’nin verilerine göre, yılın ocak-mart döneminde 5 bin 626 ton Türk somonu ihraç edilerek, 44 milyon 993 bin 815 dolar gelir elde edildi.

Ana vatanı Norveç olan Somon da Türkiye son yıllarda üretimde söz sahibi olmaya başladı. Geçen yıl 3 bin 260 ton civarında somon ihracatı yapıldı. Bu satıştan ise 26 milyon dolarlık bir gelir sağlandı. Ancak bu yıl satış miktarında yüzde 72’lik bir artış oldu. Değer olarak artış ise yüzde 77 olarak gerçekleşti.

22 ülkeye satılan Türk somonu 50 milyon dolara ulaştı!

Somon ihracatı bu dönemde başta Rusya Federasyonu, Vietnam, Almanya başta olmak üzere toplam 22 ülkeye yapıldı. Sadece Rusya Federasyonu’na 3.850 ton Türk somonu ihracatı yapılırken 27 milyon dolarlık bir gelir elde edildi. İhracattaki artış oranları incelendiğinde ise Rusya’ya yapılan gönderide yüzde 113, Almanya 11 milyon dolarla ikinci sırada yer alırken Vietnam ise 1.6 milyon dolarla üçüncü sırada yer aldı.

 


 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön