24 / 05 / 2024

250 Dolara kredi notunu yükseltiyorlar Aman dikkat elinizi verip kolunuzu kaptırmayın

250 Dolara kredi notunu yükseltiyorlar Aman dikkat elinizi verip kolunuzu kaptırmayın

Türkiye gazetesinden Kaan Zenginli'nin haberine göre internet dünyasının karanlık yönü olarak bilinen ve küresel yasa dışı ticaretin büyük bölümünün döndüğü Dark ve Deep Web hızla yayılıyor. Küresel çapta günlük 7 milyar dolarlık ticaret yapılan karanlık internet ağına Türkiye’den de ciddi bir şekil



Konuya ilişkin açıklama yapan Adli Bilişim Uzmanı İsa Altun, "Dark ve Deep Web’te bulunan bu sitelerin hiçbir şekilde denetimi mümkün olmuyor. Yasa dışı tüm yapılanmaların yer aldığı bu arenada; uyuşturucu, kiralık katiller, pornografik öğeler, çocukların istismarı ile ilgili videolar, terör örgütlerine adam kazandırmak isteyen çeteler, silah satışları, kişisel veriler gibi birçok suç dönüyor.

Öte yandan kişisel olarak bu sistemlere girmek de ciddi tehlikeler doğuruyor. Ayak iziniz kalması sebebiyle buraları mesken tutan hacker grupları sizin bütün bilgilerinize ulaşabiliyor. Adliyede bu tür konularla ilgili yüzlerce dava var. Kendinizi aklayana kadar maddi ve manevi yıkımlar yaşamanız söz konusu" dedi.


Geri Dön