07 / 05 / 2024

286 kavşak İstanbul ‘un damarlarını açtı!

286 kavşak İstanbul ‘un damarlarını açtı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ nin yaptığı “20 Yol ve Kavşak Açılış Töreni”, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla Kartal’da yapıldı...




İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı “20 Yol ve Kavşak Açılış Töreni”, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla Kartal’da yapıldı.


Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yeni yapılan kavşak ve yollarla İstanbul’un tıkanan kılcal damarlarını açtıklarını belirterek, “Ulaşım sorununu biz çözeriz dedik ve projelerimizle toplu ulaşım yatırımlarımızla birçok iş yaptık. 10 yılda İstanbul’a 60 milyar TL yatırım yaptık. Sadece ulaşıma 32 milyar lira harcadık. 15 milyar TL yatırımla İstanbul’un altını demir ağlarla ördük. Yeni kavşak ve yol çalışmalarıyla trafiğin kılcal damarlarını açıyoruz. Bugüne kadar inanılması zor bir rekora imza atarak 286 kavşak ve yol yaptık. Bugün açılışını yaptığımız 20 kavşak ile toplam maliyeti 4 milyar 950 milyon lirayı buluyor. 3 tünel yol açtık. Karayolu yatırımları için yaklaşık 10 milyar lira harcadık.1 saatlik yolları 5 dakikaya indirdik” diye konuştu.


İstanbul’da birçok problemin tek tek çözümleyen bir yerel yönetim anlayışında olduklarını vurgulayan Başkan Kadir Topbaş, şöyle konuştu; “İstanbul’un geçirdiği aşamaları hepimiz biliyoruz. Bu şehir müjdelenmiş bir şehir, maceralara sürüklenemez. Biz 135 metre derinden Melen suyunu İstanbul’a getirmek için bir tünel yaptık. Asya ve Avrupa’nın tam ortasındaki kayaları alarak turistik eşyalar, tesbihler yapıyoruz. Birileri daha İstanbul’a baraj yapacağız, su getireceğiz’ diye konuşuyor. İstanbul’a barajlar da yapıldı Melen’den su da getirildi.”


“Maaş ödeyemeyen bir belediyeden adam, zaman ve para yönetimi ile on yılda 60 milyar yatırım yapan belediyeye geldik” diyen Başkan Topbaş, “İstanbul’un altını demir ağlarla ördük. Otobüsleri yeniledik. Dün misafirim olan Atina belediye başkanı, ‘seçimden sonra sizden örnek alacağız’ diyor” şeklinde konuştu.



İBB 


Geri Dön