01 / 05 / 2024

296 köy yolu kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı!

 296 köy yolu kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı!

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle halen 296 köyle ulaşım sağlanamıyor...



Van Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, kentte önceki gün etkili olan kar yağışı sonrası Van merkez ve ilçelerde ulaşıma kapanan 218 köy yolundan 162'si dört gün süren çalışmayla açıldı. 

     Halen 56 köy yolunun kardan kapalı bulunduğu kentte, yağışın etkisini yitirdiği bölgelerde yol açma çalışmalarının 80 iş makinesi ve 150 personelden oluşan 15 ekip ile aralıksız sürdüğü bildirildi. 

     Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şubesi yetkilileri de kar yağışı nedeniyle Van-Bahçesaray karayolunun Çatak yol ayrımından sonraki bölümünün ulaşıma kapalı olduğunu, ekiplerin, olumsuz hava koşulları nedeniyle henüz çalışma başlatamadığını kaydetti. 

     Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise kentte gece saatlerinde karla karışık yağmur ile kar yağışı beklendiğini bildirdi. 

     Sabah ve gece saatlerinde don ile buzlanmayla birlikte yer yer sis olmasının tahmin edildiğini belirten yetkililer, vatandaşları buzlanmaya karşı uyardı. 

     

     -Bitlis- 

     

     Kar yağışı ve tipi nedeniyle 55 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu Bitlis'te de yolların ulaşıma açılması için çalışmalar devam ediyor. 

     Kar kalınlığının kent merkezinde 65, yüksek kesimlerde ise 75 santimetreye ulaştığını bildiren yetkililer, belediye ve karayolları ekiplerinin de yollarda kar temizleme çalışması yürüttüğünü belirtti. 

     Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklığında yaşanan düşüş nedeniyle vatandaşları don ve buzlanmaya karşı uyardı. 

     

     -Muş- 

     

     Muş'ta aralıklarla devam eden kar yağışı sonucu, kent merkezi ve ilçelere bağlı 53 köy ile ulaşım sağlanamıyor. 

     İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyhmus Yentür, kar nedeniyle ulaşıma kapanan yolları açmak için çalışmaların 13 ekiple sürdürüldüğünü belirterek, aralıksız yağan kar nedeniyle açılan köy yollarının tekrar ulaşıma kapandığını söyledi. 

     

     -Hakkari- 

     

     Etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime 2 gün süre ile ara verilen Hakkari'de, 132 köy ve 375 mezra yolu ulaşıma kapandı. 

     İl merkezindeki 15 mahalle yolunun kapalı olduğunu belirten belediye yetkilileri, dün gece saatlerinden itibaren 7 ekipten oluşan 25 kişiyle kapalı olan ana arterler ile 15 mahalle yolunda kar temizleme çalışması yapıldığını bildirdi. 

     Kar kalınlığının 60 santimetre olarak ölçüldüğü kentte, kar yağışı ve çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapanan Hakkari-Çukurca-Şırnak karayolunda, karla mücadele ekipleri çalışma başlattı. 


AA


Geri Dön