12 / 05 / 2024

2.el otomobil fiyatlarında ters rüzgarlar! Şimdi aldınız aldınız yoksa…

2.el otomobil fiyatlarında ters rüzgarlar! Şimdi aldınız aldınız yoksa…

İkinci el araba fiyatları pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Araba almak isteyenler merakla 2.el araç fiyatlarını takip ediyor. İşte detaylar!



RÜZGAR TERSİNE DÖNÜYOR!

İkinci el araç fiyatlarında rüzgar tersine dönüyor. Yeni bir zammın geleceği açıklandı. Sektör kaynaklarından gelen açıklamalarda sıfır araç fiyatlarına 40-45 bin TL zam beklendiğini duyuruldu. Buna göre en düşük sıfır bir otomobilin 400-450 bin lira bandında seyrettiği de açıklandı.

15 EYLÜL’DE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

İkinci el araç satışında 6 ay ve 6 bin kilometre uygulaması 15 Eylül tarihinde başlıyor. Ticaret Bakanlığı’nın aldığı karara göre 1 Temmuz 2023 tarihine kadar pazarlama ve satış yapılamayacağı belirtilmişti. En düşük sıfır bir otomobilin 400-450 bin TL bandında seyrettiğini söyledi.

HEP BERABER TOPLU TAŞIMA KULLANALIM

Araç fiyatlarının düşmesini beklerken zam gelmesinin vatandaşlar tepki yarattığını söyleyen Barış Ergül, akaryakıt fiyatlarının şu an sürekli arttığını buna bağlı olarak masraflara yetişilmediğinin altı çizildi. Devletin vatandaşa yardım eli uzatması gerektiğini belirten Ergül, “Devletin bir yardım eli uzatması gerekiyor. Örneğin ÖTV’yi düşürsün. Benzin, mazot zaten çok pahalı bir de arabaya zam geldi kimse araba kullanmasın o zaman. Toplu taşıma kullanalım hep birlikte” diye konuştu.

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği, Başkanı Hayrettin Ertemel, araç alacaklara bazı uyarılarda bulundu ve “6 ay 6 bin kilometre sınırına takılan araçlar otomobil satıcılarında çok fazla bulunmamaktadır. Bu bireysel satıcılar ve kayıt dışı diye bilinen kişilerin elinde bulunmaktadır. Burada olan araçlar da bizim gibi yetkili satıcılarda kalırsa bunun finans maliyeti ve bekleme süresi bize bir yük oluşturuyor. Bunun ne kadarlık bir yük getireceğini tam olarak söylemek mümkün değildir” dedi.

ARAÇLARIN MALİYETLERİ GİDEREK ARTIYOR

 İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği, Başkanı Hayrettin Ertemel, “Biz bunun bir aya kadar ortadan kalkacağını ve tekrar fiyatların normal seviyeye geleceğini ve talebin yeniden yukarı çıkacağını bekliyoruz. Burada tüketiciye tavsiyemiz bunun bir fırsata çevirip şu anda araçları almalarını özellikle söylüyoruz. Çünkü artan enerji maliyetleri burada sıfır araçların üretiminde çok ciddi bir bedeli ön plana çıkarıyor” şeklinde konuştu.

TOKİ sosyal konut projelerinin tarihi netleşti! TOKİ başvuruları ne zaman başlıyor?

İŞKUR açıkladı! KPSS şartsız 112 bin ilkokul mezunu personel alınacak! İşte detaylar!

Köklü bir zam geliyor! Duyanlar stok yapmaya başladı! İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön