02 / 05 / 2024

2.el otomobil piyasasında tek umut bahar dönemi!

2.el otomobil piyasasında tek umut bahar dönemi!

Otomobil sahibi olmak isteyenlere ikinci el araç pazarı son çare olarak gözüküyor. Sektörde yaşanan gerileme sonucunda sıfır araç sahibi olmak zorlaşırken sektör yetkilileri konuya ilişkin şu açıklamaları yaptı...



Otomobil sektöründe yaşanan gerileme sonucunda sektör temsilcileri, döviz kurundaki dalgalanma, çip krizi ve ekonomideki hareketlilik sıfırdan araç sahibi olmak isteyenleri üzdü. Bu durumda ikinci el otomobillere talep artmaya başladı. 2021 senesinde ikinci el araç pazarı 6 milyon 15 bin seviyesine düşerek yüzde 7.1 oranında daralma yaşadı. Geçtiğimiz senenin ocak ayını yüzde 53 oranında düşüş ile kapatan ikinci el araç pazarı 2022 senesinde hareketlilik yaşamaya başladı. 

2.el otomobil piyasasında tek umut bahar dönemi!

Araç alım gücünün düştüğünü belirten sektör yetkilileri sıfır otomobillerden çok ikinci el otomobillerin satışının olacağının altını çiziyor. Otomobil sektörünün yeniden yükselişe geçmesi için bu alanda yeni başlangıçlar yapılmasının gerektiğini anlatan sistem yetkilileri bahar dönemini bekliyor. Kasım ayından bir önceki yıla nazaran yüzde 78.4 oranında yükselişle 814 bin seviyesine ulaşan ikinci el otomobil pazarı rekor satış ile birlikte geldi. Mevcut pazardaki fiyatlar artış gösterirken ikinci el otomobil pazarları da geri çekilmeye başladı.


Geri Dön