11 / 05 / 2024

Otomotiv sektörü ikinci el

Otomotiv sektörü ikinci el

Otomobil sektöründe yaşanan gerileme sonucunda otomobil sahibi olmak isteyenlere ikinci el araç pazarı son çare olarak gözükürken şimdi ise ikinci el otomobil sahibi olmakta hayal oldu. Detaylar haberimizde...

2.el otomobil piyasasında tek umut bahar dönemi!

Otomobil sahibi olmak isteyenlere ikinci el araç pazarı son çare olarak gözüküyor. Sektörde yaşanan gerileme sonucunda sıfır araç sahibi olmak zorlaşırken sektör yetkilileri konuya ilişkin şu açıklamaları yaptı...

İkinci el konut fiyatları 1.5-2 milyon TL'ye geriledi! Satışlar yükseldi ama sektör durgun!

TÜİK tarafından açıklanan verilerine göre konut satışları şubatta yüzde 17 artarak canlılığa işaret etti ancak sektör temsilcileri piyasada durgunluk olduğunu belirtti. İşte o açıklamalar...

Siltaş Yapı'dan inşaat sektörünü ayağa kaldıracak yöntemler! 

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, mevcut ekonomik konjonktürden etkilenen inşaat sektörü için yılın ikinci yarısına daha olumlu baktıklarını söyleyerek sektörü ayağa kaldıracak yöntemleri açıkladı.

Borsada rallide hangi sektör öne çıkacak?

2024'te yılın ilk yarısında ve ikinci yarısında ekonomik konjektörün birbirinden farklı olacağı kaydediliyor. Buna göre, borsada hangi sektörler kazandıracak. Borsa Filozofu @borsafilozofu X üzerinden enerji sektörü dedi. Peki yorumlar nasıl? 

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı açıkladı! İnşaat sektörü ikinci yarıdan ümitli...

Türk inşaat sektörünün 2023'te yoğun bir mücadele içinde geçtiğinin altını çizen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Umut Durbakayım, marka proje üreticilerin her şeye rağmen ayakta kaldığını ve her zorluktan ders alarak daha da güçlendiğini kaydetti. İşte haberin detayları...

TİM açıkladı! Kasım'da otomotiv endüstrisi en fazla ihracat gerçekleştiren sektör oldu

Otomotiv endüstrisi, geçen ay en fazla ihracat yapan sektör olarak gerçekleşti. Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan veriler ve haberin ayrıntıları...

Otomotiv sektöründe gençlere ayda 200 bin liraya varan kazançla iş fırsatı!

İşsizlik günümüz Türkiye’sinin en büyük sorunlarından biri. Aynı zamanda kalifiye elemana olan ihtiyaç da ülkemizin ayrı bir gerçeği. Otomotiv sektöründe hizmet veren RS Otomotiv Grubu da sektördeki ara istihdam açığını kapatmak amacıyla yeni bir eğitim programına başladı.

Dacia'dan bu yılın en çılgın kampanyası! Duster fiyatları otomobil sektörünü yıktı geçti! 

Yeni otomobil almak isteyen kişiler otomotiv markalarının kampanyalarını mercek altına aldı. Dacia'dan bu yılın en çılgın kampanyası! Duster fiyatları otomobil sektörünü yıktı geçti. İşte detaylar...

Konut sektöründe dengesiz fiyat hareketleri mercek altında! Çimento fiyatlarında inceleme devam ediyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son Kabine Toplantısı'ndan sonra yaptığı değerlendirmede, dengesiz fiyat artışlarına karşı otomotiv sektöründe olduğu gibi benzer uygulamaların gayrimenkul piyasasında da devreye alınacağını duyurmuştu. 

Otomotiv markalarının kampanya yarışı başladı! En ucuz sıfır araç modelleri 725 bin TL’den başlıyor!

Türkiye otomotiv sektöründe markalar arası kampanya yarışı start aldı. Bu kapsamda markalar takas desteği, kredi ve nakit indirimi gibi kampanyalarını yoğunlaştırdı. 

İnşaat sektörü, deprem bölgesinin yaralarını sararak büyüyor!

TÜİK’in açıkladığı 2023 yılı ikinci çeyrek büyüme rakamları ile ilgili önemli açıklamalar yapan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren deprem bölgesinde başlayan yaraları sarma ve yeniden inşa sürecinin inşaat sektörüne  büyüme olarak yansıdığını söyledi.

Türk otomotiv sektörünün yan sanayi ihracatı 7 milyar doları aştı!

Türkiye'den 2023 yılının 6 aylık döneminde 7 milyar 172 milyon 556 bin dolarlık otomotiv yan sanayi ürünü ihracatı gerçekleştirdi.

Otomotiv sektöründeki fırsatçılar mercek altında

Otomotiv sektöründeki şikâyetlerin artmasından sonra Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv sektörü temsilcileriyle görüşecek.

Otomotiv sektöründe sıfır araç krizi büyüyor! İkinci elde fiyatlar patladı!

Sıfır araç almak için en az 3 ile 12 ay arasında sıraya girilirken, önceden alım yapan galeriler bu araçları bedelinin üzerinde satışa çıkarıyor. 500 bin liralık sıfır araca ulaşamayanlar galerilerde aynı aracı 700 bin liradan satın almak zorunda kalıyor.

Otomotiv sektörü ikinci el Haberi

Otomotiv sektörü ikinci el

Döviz kurundaki dalgalanma, çip krizi ve ekonomide ki hareketlilik sıfırdan araç sahibi olmak isteyenleri üzdü. Türkiye'de geçtiğimiz senenin kasım ve aralık aylarında dolar kurunun bir anda yükselmesi ile otomobil sektöründeki rakamlar tavan yaptı. Dünya genelindeki çip krizi sorunundan kaynaklanan sıfır araç üretimi yavaşladı bununla birlikte ikinci el araç fiyatlarıda fahiş rakamlarla zirveyi gördü.

Artık ikinci el araç sahibi olmakta vatandaş için hayal oldu. 2022 senesi başlarında dolar kurundaki düşüş ile otomobil fiyatlarınında düşmesi bekleniyordu fakat otomobil fiyatları düşmediği gibi satışları durma noktasına getirdi. Otokent’te galeri işletmecisi olan Erkan Kuşdemir, 2021 senesi 20 aralık tarihinde doların bir anda düşmesi ile ‘satışların bıçak gibi kesildiğini’ dedi. Otokent Galericiler Sitesi, İzmir'de kullanılmış araç satışının gerçekleştiği yer.

VOA Türkçe, Otokentte galeri işletmecilerine konuya...