20 / 05 / 2024

2.el otomobil piyasasında tek umut bahar dönemi!

2.el otomobil piyasasında tek umut bahar dönemi!

Otomobil sahibi olmak isteyenlere ikinci el araç pazarı son çare olarak gözüküyor. Sektörde yaşanan gerileme sonucunda sıfır araç sahibi olmak zorlaşırken sektör yetkilileri konuya ilişkin şu açıklamaları yaptı...



Sektör yetkililerinden Erol Gündoğan, “2021 yılı toplamına baktığımızda Covid-19 pandemisi, döviz kurlarındaki seyir ve BDDK tarafından düzenlenen yeni kredi kullanım koşulları gibi olumsuz etmenlere rağmen sıfır araç pazarında yaşanan tedarik sorunları ile birlikte, özellikle yılın ikinci yarısında hareketlenen pazarda 6 milyon 15 bin adet seviyesinde satış gerçekleşti.Özellikle ilk yarı yılda yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen geçtiğimiz yıla oranla, sadece yüzde 7,1 seviyesinde bir daralma yaşandı” dedi. 

2.el otomobil piyasasında tek umut bahar dönemi!

Erol Gündoğan, döviz kurundaki dalgalanmalar sonucunda araç sahibi olmak isteyenlerin ikinci el otomobillere taleplerin arttığını belirtti ve şöyle konuştu: “2021 yılında gerçekleşen satışların yüzde 54’ünü bu yaş grubu otomobiller oluşturdu. Bir diğer önemli nokta ise daralan pazarda 0-1 yaş aralığındaki araç satışlarının yüzde 34 seviyesinde artış göstermesi oldu. Pazardaki talep, fiyat seviyesinin daha ulaşılabilir olması nedeni ile yüzde 54,5 seviyesinde C sınıfı otomobillerde yoğunlaşırken, C segmentindeki araç satışlarını B ve D segmentindeki araçlar takip etti” 

 


Geri Dön