29 / 04 / 2024

3 bin tohum çiftçilere dağıtılacak! Topraktan çıkan ürün herkesi sevindirdi, kalitesi müthiş

3 bin tohum çiftçilere dağıtılacak! Topraktan çıkan ürün herkesi sevindirdi, kalitesi müthiş

Türkiye'de üretimi en çok yapılan ürünler arasında yer alan patatesin hasadı devam ediyor. Karaman'da özellikle cipslik olarak çıkan patatesin tohumlarından 3 bini gelecek yıl ekim yapacak çiftçilere dağıtılacak.



Tarım açısından cennet olarak gösterilen ülkeler arasında yer alan Türkiye'de tarım faaliyetleri yeniden yükselmeye başlıyor. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde birbirinden kaliteli ürünler yetişiyor.

KARAMAN DA ONLARDAN BİRİ

Karaman da Türkiye'ye kaliteli ürün yetiştiren illerimiz arasında yer alıyor. Karaman'da çıkan cipslik patateslerin kalitesi, hem üreticilerin hem de cips şirketlerinin yüzünü güldürüyor. 

Pancar, buğday, arpa, fasulye, nohut, mısır üretiminin yoğun yapıldığı Karaman, 15 yıl önce başlayan cipslik patates üretimiyle de ön plana çıkıyor.

Firmaların öncülüğünde sözleşmeli cipslik patates üretimi yapılan kentte, elde edilen ürünün tamamına yakını cips firmalarına satılıyor.

Akçaşehir beldesi ve Merkeze bağlı Burunoba köyünde 4 bin dekar alanda cipslik patates ekimi yaptıran firma, rekolteden de memnun. Ürünün 3 bin tonu tohumluk olarak ayrılarak, gelecek yıl üretim yapacak olan çiftçilere dağıtılacak.


Geri Dön