11 / 05 / 2024

patates

patates

Türkiye'de üretimi en çok yapılan ürünler arasında yer alan patatesin hasadı devam ediyor. Karaman'da özellikle cipslik olarak çıkan patatesin tohumlarından 3 bini gelecek yıl ekim yapacak çiftçilere dağıtılacak.

Pazarın en gözdeleri limon ve patatese devasa zam. Sofrada bu besinleri bulmak artık zor olacak

Artan enflasyon rakamları pazarda sofraların vazgeçilmezi limon ve patatesi vurdu. Bu iki gıdanın dışında soğan, domates de fahiş zamları görürken, Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, pazardaki son durumu açıkladı.

Sofraların vazgeçilmezi patatese rekor zam geldi! Pazara, markete gidenler şoke oldu

İğneden ipliğe gelen zamlardan son nasibini alan ise patates oldu.

A101'de bu hafta piliç, Smart TV, pirinç, patates, makarnada dev indirim var! İşte 2 Mayıs 2024 A101 aktüel kataloğu!

Perakende devi A101 merakla beklenen 2 Mayıs 2024 tarihli aktüel kataloğunu yayımladı. Yayımlanan yeni kataloğa A101'de bu hafta piliç, Smart TV, patates, makarnada dev indirim var...

SPK'dan üç şirketin halka arzına izin: Fuzul Gayrimenkul, Kaleseramik ve Atakey Patates halka arz edilecek!

SPK'dan üç şirketin halka arzına daha izin çıktı. SPK; Kaleseramik, Fuzul Gayrimenkul ve Atakey Patates'in halka arzlarına onay verildi. İşte ayrıntılar...

Domates, patates, salatalık, soğan ve marul fiyatlarına yüzde 25 indirim! Dip fiyatlar hemen sepete ekleyin!

Migros, meyve, sebze, açık kuruyemiş ve baharat ürünlerinde yüzde 25 İndirim yaptığını duyurdu. İşte indirimli ürünler ve fiyat listesi...

İstanbul’un Mayıs ayı zam şampiyonu patates oldu! 242 ürünün 141'ine zam geldi!

İTO verilerine göre, İstanbul'da Mayıs ayında önceki aya göre fiyatı en çok yükselen ürün patates olarak belirlenirken, en çok düşüş sivri biberde kaydedildi. 

Patates ve soğan krizi büyümeye devam ediyor. Nisan ayındaki fiyat artışı yüzde 440’a ulaştı!

Türkiye yaz sezonunda patates ve soğanda yeni krizlere gebe görünüyor. Hem arz sorunu hem de hava şartları nedeniyle geçen yıl 5 liradan satılan soğanın kilo fiyatı nisan ayında 27 liraya çıktı.

Sebze ve meyve fiyatlarında rekor! 10 TL’nin altında sebze ve meyve kalmadı!

Türkiye, 2023 yazında hem arz problemi hem de hava koşulları sebebiyle özellikle patates ve soğanda krizli bir dönemine girebilir. Yüksek maaliyetler nedeniyle 10 TL’nin altında sebze ve meyve kalmadı!

Soğan fiyatları 30 TL'ye fırladı! Bakan Nebati soğan fiyatlarının ne zaman düşeceğini açıkladı! 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, son dönemde hızla yükselen soğan fiyatlarıyla ilgili bir canlı yayında konuştu. Bakan Nebati, Tarım Bakanlığı ile birlikte soğan ve patates üretiminde fiyatları düşürmek için bir proje üzerinde çalıştıklarını açıkladı.  İşte haberin ayrıntıları...

Süt, patates, soğan, mercimek, tereyağı ve fasulye.. Resmi Gazete’de duyuruldu... Herkes kullanıyor flaş gelişme

Türkiye'de neredeyse Süt, patates, soğan, mercimek, tereyağı ve fasulye kullanmayan vatandaş yok. Herkesin kullandığı bir ürünle ilgili önemli gelişme yaşandı. İşte detaylar...

BİM’de muhteşem Ramazan indirimleri başladı! Tereyağı 125 TL’ye, salam 49.50 TL’ye, çubuk patates 44.50 TL’ye düştü!

BİM’in Ramazan indirimlerinin yer aldığı 28 Mart 2023 tarihli indirimli aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. BİM’de tereyağı 125 TL’ye, salam 49.50 TL’ye, çubuk patates 44.50 TL’ye düştü. Stoklar tükenmeden yetişin! 28 Mart 2023...

Sıcak hava tarlaları da vurdu! Soğan fiyatı 4 katına çıktı

Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan: Soğan ve patates ücretleri son zamanlarda neredeyse 3-4 kat çıktı. Fiyatların bu denli çıkmasının sebebini ise havaların mevsim normalleri üzerinde seyretmesi oldunu söyledi.

Schafer Isı Ayarlı Fritöz en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 17 Şubat 2023 fiyat listesi

Et, balık, patates kızartması gibi bir çok yemeği az miktar yağ ile pişiren ve sağlıklı öğünler sunan fritözler, son zamanlarda en popüler mutfak pişirme araç gereçlerinden biri olmaya başladı.Peki Schafer'ın tasarladığı Isı Ayarlı Fritöz'ün özellikleri neler? 

Tefal’in az yağla çıtır çıtır kızartan fritözü kaç TL? Özellikleri neler? 14 Şubat 2023 Fiyat Listesi

Et, balık, patates kızartmasını az yağ miktarıyla pişiren ve sağlıklı öğünler sunan fritözler, son dönemde en popüler mutfak pişirme gereçlerinin başında geliyor.  Tüketicinin çok tercih ettiği markalardan Tefal’in çıkardığı Easy Fry & Grill Az Yağlı Fritöz,  yiyecekleri çıtır çıtır ve çok daha hızl

Antalya Hal fiyatları belli oldu! Patates, portakal, kuru soğan ne kadar? İşte 3 Şubat 2023 fiyat listesi

Antalya Hali'nin sebze ve meyve fiyat listesi belli oldu. Halde patates, portakal, kuru soğan ne kadar? İşte diğer sebze meyve çeşitleri 3 Şubat 2023 fiyat listesi...

patates Haberi

patates

Tarım açısından cennet olarak gösterilen ülkeler arasında yer alan Türkiye'de tarım faaliyetleri yeniden yükselmeye başlıyor. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde birbirinden kaliteli ürünler yetişiyor.

KARAMAN DA ONLARDAN BİRİ

Karaman da Türkiye'ye kaliteli ürün yetiştiren illerimiz arasında yer alıyor. Karaman'da çıkan cipslik patateslerin kalitesi, hem üreticilerin hem de cips şirketlerinin yüzünü güldürüyor. 

Pancar, buğday, arpa, fasulye, nohut, mısır üretiminin yoğun yapıldığı Karaman, 15 yıl önce başlayan cipslik patates üretimiyle de ön plana çıkıyor.

Firmaların öncülüğünde sözleşmeli cipslik patates üretimi yapılan kentte, elde edilen ürünün tamamına yakını cips firmalarına satılıyor.

Akçaşehir beldesi ve Merkeze bağlı Burunoba köyünde 4 bin dekar alanda cipslik patates ekimi yaptıran firma, rekolteden de memnun. Ürünün 3 bin tonu tohumluk olarak ayrılarak, gelecek yıl üretim yapacak olan çiftçilere dağıtılacak.

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram,...