28 / 04 / 2024

Pazarın en gözdeleri limon ve patatese devasa zam. Sofrada bu besinleri bulmak artık zor olacak

Pazarın en gözdeleri limon ve patatese devasa zam. Sofrada bu besinleri bulmak artık zor olacak

Artan enflasyon rakamları pazarda sofraların vazgeçilmezi limon ve patatesi vurdu. Bu iki gıdanın dışında soğan, domates de fahiş zamları görürken, Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, pazardaki son durumu açıkladı.



Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon rakamları her geçen gün artarken, son olarak açıklanan yıllık tüketici enflasyon rakamı ise 78,62 oldu.

Artan enflasyon rakamlarıyla birlikte A’dan Z’ye fiyat artışları ise yaşanmaya devam ediyor.

Pazarda ise zamlardan en çok etkilenenler; domates, soğan, patates, ve limon oldu.

Tarladan 7 lira ile çıkan patates, markette 20 ila 25 liraları görüyor. Limonun kilo fiyatı ise ortalama olara 20 TL'leri buluyor.

Pazarın en gözdeleri limon ve patatese devasa zam. Sofrada bu besinleri bulmak artık zor olacak

Bu yıl limon ve patateste sorunların ardı arkası kesilmiyor. İlk olarak limon ve patatesin ekiminde sıkıntı yaşanırken bu durum ise fiyatlara % 100 ila %614 şeklinde zamma sebep oldu.

Sözcü’den Sayime Başçı’nın haberine göre; Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, limon ve patateste sıkıntıların devam edeceğini belirtirken, “Patatesin dekar başına üretim maliyeti yüksek. Kilogram başına 1-1.5 TL de nakliye maliyeti var. Aksi gibi halkın 4 temel ürünü olan kuru soğan, domates, patates ve limonun 4'ü de pahalı. Bundan sonra fiyatları üretimdeki durum şekillendirecek” ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön