12 / 05 / 2024

Pazarın en gözdeleri limon ve patatese devasa zam. Sofrada bu besinleri bulmak artık zor olacak

Pazarın en gözdeleri limon ve patatese devasa zam. Sofrada bu besinleri bulmak artık zor olacak

Artan enflasyon rakamları pazarda sofraların vazgeçilmezi limon ve patatesi vurdu. Bu iki gıdanın dışında soğan, domates de fahiş zamları görürken, Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, pazardaki son durumu açıkladı.



“HER TARAFI SARSAR”

Tavşan, tüm bunların yanı sıra, üreticinin ise emeklerinin ve paralarının karşılığını alamamaktan korktuğunu belirtirken, şöyle devam etti: “Biraz mevsimsel iyileşme olabilir ama limon, soğan ve patatesi ciddi takip etmek gerekiyor, temel ürün bunlar. Her tarafı sarsar bu ürünler. Patates geniş alanda üretim yapılan bir ürün. Burada patates, soğan gibi ürünlere dikkat etmek lazım.”

Pazarın en gözdeleri limon ve patatese devasa zam. Sofrada bu besinleri bulmak artık zor olacak

"ÜRETİCİ LİMON AĞAÇLARINI KESTİ"

Domateste tarla ürünlerinin devreye girdiğini ancak limonla birlikte bu üründe de çok fazla fiyat düşüşü beklenmemesi gerektiğini kaydeden Yüksel Tavşan, “Bizim aldığımız bilgi, erkenci limonlarda da problem olduğu yönünde. Burada iki neden var. Birincisi soğuktan ağaçlarda donma oldu, ikincisi de para etmedi ve üretici başka ürünlere yönelmeye başladı. Ağaçları kesiyorlar. Domateste ise sera ürünlerinden açık alana geçmeye başladı, biraz daha düşer ama çok düşmez diye düşünüyorum” değerlendirmesini yaptı.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 18 Temmuz 2022 tarihinde saat 08.39’da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,43 Türk Lirası, euro 17,64 Türk Lirası, altının gramı ise 961 Türk Lirası değerinde.

Altında son dakika! Öyle bir çakıldı ki... 1 gram bile altını olana kötü haber! Hemen 18 Temmuz 2022 altın fiyatları!

Adli Tıp Kurumu duyurdu. İş arayanlara büyük fırsat. 221 personel alınacak

Sofraların vazgeçilmezi patatese rekor zam geldi! Pazara, markete gidenler şoke oldu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön