27 / 04 / 2024

3. havalimanı inşaatına Mayıs'ta başlanacak!

3. havalimanı inşaatına Mayıs'ta başlanacak!

CEO Club toplantısında konuşan Özdemir, "Projeyi hemen hemen tamamladık, son rötuşlanmızı yapıyoruz. Mayıs ayı başında makinelerimiz orada çalışmaya başlayacak. 2019'un ilk günlerinde bu havalimanını devreye alacağız " dedi.



CEO Club toplantısında konuşan Özdemir, "Projeyi hemen hemen tamamladık, son rötuşlanmızı yapıyoruz. Burada bizim de en önemli konumuz yeni havalimanında çevre ile uyumu nasıl sağlayacağımız. Mayıs ayı başında makinelerimiz orada çalışmaya başlayacak. 2019'un ilk günlerinde bu havalimanını devreye alacağız ve ilk uçaklar orada inip kalkmaya başlayacak" dedi.

TÜRK BANKALARI YÜKÜ SIRTLIYOR

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ise yabancı bankaların 2009 yılından bu yana proje finansmanlannda yer almadığını ve Türk bankalarının bu yükü sırtladığını belirterek, "Projelerde özkaynak çok ciddi önem arz ediyor. Hatta bankalar projenin kaba bölümünün önemli bir kısmının özkaynakla tamamlandığını görmek istiyor.
Bugün yürüyen birçok büyük projede de finansmanlar projeler başladıktan belli bir süre sonra tamamlandı" şeklinde konuştu.
Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, İstanbul 3. Havalimanı için projenin hemen hemen tamamlandığım, rötuşların yapıldığım ve Mayıs ayı başmda inşaatın başlayacağım söyledi.

EN BÜYÜK ÖZELLEŞTİRME İHALESİ

O Türkiye tarihinin en büyük özelleştirme ihalesi olan İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanı için Mayıs ayında yapılan ihalede 25 yıllık kira bedeli için en yüksek teklifi 22,152 milyar euro artı KDV ile Limak-KolinCengiz-Mapa-Kalyon Ortak Girişim Grubu vermişti. Özdemir ayrıca toplantıdaki konuşmasında kış aylarının beklenenden sıcak geçmesi ile elektrik tüketiminde yüzde 10'a yakın azalma olduğunu belirterek, "Ancak bu durum yılın ilerleyen döneminde geçen yılki seviyeleri yakaladı. Yılın sonunda ise elektrik tüketiminin yüzde 1-2 seviyesinde aratacağını tahmin ediyoruz" dedi.


Yeni Şafak

Geri Dön