05 / 05 / 2024

3. Havalimanı planları yargıya taşındı!

3. Havalimanı planları yargıya taşındı!

İSTANBUL'a yapılacak olan ve İstanbul'un kuzeyi ile Marmara Bölgesi'nin henüz imara açılmamış kısımlarını kent rantına açacak olan, Üçüncü Havalimanı projesinin imar planlarını TMMOB'ye bağlı odalar yargıya taşıdı...



İSTANBUL'a yapılacak olan ve İstanbul'un kuzeyi ile Marmara Bölgesi'nin henüz imara açılmamış kısımlarını kent rantına açacak olan, Üçüncü Havalimanı projesinin imar planlarını TMMOB'ye bağlı odalar yargıya taşıdı. "Recep Tayyip Erdoğan Havalimanı" ismi verileceği ileri sürülen Üçüncü Havalimanı Projesi hakkında, imar planları üzerinde yapılan değişikliklere, TMMOB'ye bağlı Mimarlar Odası İstanbul Biiyükkent Şubesi, Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi ve İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi dava açtı. Odalar, Üçüncü Havalimanı projesine ilişkin değişiklikleri içeren ı/ıoo.ooo ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği, 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planlarının yürütmelerinin durdurulması ve iptalini istedi. Oda yönetimleri yaptıkları açıklamayla, davaların hukuksuz ve plansız başlatılan inşaatların yaratacağı geri dönülmez zararların daha vahim bir hal almaması için açıldığının altını çizdi. 


Mimarlar Odası İstanbul Biiyükkent Şubesi, Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi ve İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi dava süreci ve gelişmeleri aktarmak için bugün TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Biiyükkent Şubesi Karaköy binasında bir toplantı düzenleyecek. 


Birgün 


Geri Dön