03 / 05 / 2024

3. Havalimanı yakınında okul, hastane ve stadyum gibi yapılar yasak olacak!

3. Havalimanı yakınında okul, hastane ve stadyum gibi yapılar yasak olacak!

İstanbul'a yapılacak 3. Havaalanına ait mania planı (inşaat sınırlamaları) hazırlandı. Bu sınırlamalara göre uçuş konilerinin pist başlarından itibaren ilk 3 bin metrelik bölümü içinde hastane, düğün salonu, okul, kongre merkezi yapılamayacak..



ANKARA - AA İstanbul'a yapılacak 3. Havaalanına ait mania planı (inşaat sınırlamaları) hazırlandı. Hazırlanan mania planı, DHMİ Genel Müdürlüğü ile Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünün görüşlerinin alınmasını müteakip, İstanbul Valiliği ile sınırları içinde imar planı ve düzenlemesi yapmaktan sorumlu kurum ve kuruluşlara yapacakları yeni yapılaşmalar ile imar planı düzenlemelerinde bu mania planı kriterlerine riayet etmelerini için gönderüdi. 


3. Havalimanında yer alacak pistlerin iniş-kalkış koridorlarında, pist başlarından itibaren ilk 6 bin metrelik bölüm içinde her türlü parlayıcı, patlayıcı, akaryakıt tesis ve depoları ile buna benzer yapılar ve yoğun duman çıkaracak nitelikteki sanayi tesisleri planlanmayacak ve inşa edilmeyecek. 


Uçuş konilerinin pist başlarından itibaren ilk 3 bin metrelik bölümü içinde insanların toplu halde bulundukları, hastane, düğün salonu, okul, kongre merkezi, stadyum, otogar, gar binaları gibi yapılar olmayacak. 


Dünya


Geri Dön