28 / 07 / 2024

inşaat sınırlamaları 3. havalimanı bölgesi

inşaat sınırlamaları 3. havalimanı bölgesi

İstanbul'a yapılacak 3. Havaalanına ait mania planı (inşaat sınırlamaları) hazırlandı. Bu sınırlamalara göre uçuş konilerinin pist başlarından itibaren ilk 3 bin metrelik bölümü içinde hastane, düğün salonu, okul, kongre merkezi yapılamayacak..

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Tatar duyurdu: İnşaatlara sınırlama getirilebilir!

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İsrail vatandaşlarının edindikleri gayrimenkullerin hukuki dayanağının bulunmadığını söyleyerek, Girne sahillerinde inşaat yoğunluğuna bağlı olarak sınırlamalar getirilebileceğini aktardı.

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi nedir, kimler tarafından yapılır?

İnşaat projeleri başlamadan önce en sık karşılaşılan kavramlardan biri de arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesidir. Peki, Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi nedir, nasıl yapılır? İşte detaylar...

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl yapılır?

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi aynı zamanda kat karşılığı anlaşması olarak da bilinir. Boş bir arsanız veya mevcut bir binanın tamamen yeniden inşa edilmesi gereken bir durumda bir inşaat firması ile görüşerek kat karşılığı inşaat sözleşmesi düzenlemeniz gerekebilir.

Müteahhit arsayı bitirmediğinde ne yapılmalı? İnşaat sözleşmesi feshedilir mi?

Arsası olup arsayı kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile müteahhide verenler, bazı durumlarda tamamlanmayan işlerle karşılaşabilir. Müteahhit inşaatı bitirmezse kişinin bazı yasal haklarının olduğunu bilmesi gerekir. Peki arsa sahibinin bu durumlarda hakları nelerdir ve nasıl dava açmalıdır?

Müteahhi̇t ile arsa sahibi̇ arasındaki̇ inşaat sözleşmesi̇ni̇n üçüncü kişilere etkisi!

Avukat Taha Hüseyin Çebi müteahhi̇t ile arsa sahibi̇ arasındaki̇ inşaat sözleşmesi̇ni̇n üçüncü kişilere etkisi ile ilgili bir makale kaleme aldı.

Konutta KDV iadesinde inşaat sınıfı neden önemli?

Konut teslimlerinden doğan KDV iadelerinde konut inşaatının sınıfıyla ilgili sorunlar yaşanıyor. Peki KDV iadesinde inşaat sınıfı ne gibi sorunlar çıkarıyor? KDV iadesinde inşaat sınıfı neden önemli?

Antalya'da inşaat yasağının başlama tarihi ertelendi!

Antalya'ta her sene 15 Mayıs'ta başlayan inşaat yasağı bu sene 15 Haziran'a kadar uzatıldı. Sivil toplum örgütleri koronavirüs salgını döneminde inşaat yasağının ertelenmesine tepki gösterdi...

İçişleri Bakanlığı'ndan acil inşaat firmalarının faaliyetlerine izin!

İçişleri Bakanlığı, 15 ilde 15 Mayıs 24.00'ten 19 Mayıs 24.00'e kadar uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin valiliklere genelge gönderdi. Genelgede acil inşaat firmalarının faaliyetlerine devam edeceği belirtildi...

5 başlıkta koronavirüsün inşaat sözleşmelerine etkisi!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stj.Av. Beste Karakoç, "Koronavirüsün inşaat sözleşmelerine etkisi" konusunu kaleme aldı. İşte 5 başlıkta koronavirüsün inşaat sözleşmelerine etkisi...

İnşaat alanının büyüklüğü denetimcinin görev süresini belirleyecek!

Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğine göre, yapı denetim kuruluşlarının ve yapı denetim elemanlarının görev süresi, toplam yapı inşaat alanının büyüklüğüne göre belirlenecek.

Ballıkaya Barajı'nın inşaat süreci TBMM'de!

Ballıkaya Barajı'nın inşaat süreci ve tamamlanma tarihi meclis gündemine taşındı. CHP'li Özkoç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türk inşaat firmalarının Irak yatırımları yaklaşık 6 milyon dolar!

Türk inşaat firmalarının Irak'ta yaptığı inşaat yatırımlarının değeri yaklaşık 6 milyon dolar. Bölgede yapılan fuarlar yatırımcılar için fırsat kapısı oluyor. 

Kazakistan inşaat ruhsatların alınması endekslerinde 1'inci sırada!

Kazakistan'da İş Yapma Kolaylığı 2019 raporunda, gayrimenkul ve inşaat ruhsatların alınması endekslerinde ülkenin lider olduğu açıklandı.

inşaat sınırlamaları 3. havalimanı bölgesi Haberi

inşaat sınırlamaları 3. havalimanı bölgesi

ANKARA - AA İstanbul'a yapılacak 3. Havaalanına ait mania planı (inşaat sınırlamaları) hazırlandı. Hazırlanan mania planı, DHMİ Genel Müdürlüğü ile Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünün görüşlerinin alınmasını müteakip, İstanbul Valiliği ile sınırları içinde imar planı ve düzenlemesi yapmaktan sorumlu kurum ve kuruluşlara yapacakları yeni yapılaşmalar ile imar planı düzenlemelerinde bu mania planı kriterlerine riayet etmelerini için gönderüdi. 


3. Havalimanında yer alacak pistlerin iniş-kalkış koridorlarında, pist başlarından itibaren ilk 6 bin metrelik bölüm içinde her türlü parlayıcı, patlayıcı, akaryakıt tesis ve depoları ile buna benzer yapılar ve yoğun duman çıkaracak nitelikteki sanayi tesisleri planlanmayacak ve inşa edilmeyecek. 


Uçuş konilerinin pist başlarından itibaren ilk 3 bin metrelik bölümü içinde insanların toplu halde bulundukları, hastane, düğün salonu, okul, kongre merkezi, stadyum, otogar, gar binaları gibi...