29 / 04 / 2024

3. havalimanından yeni bir rekor daha!

3. havalimanından yeni bir rekor daha!

İstanbul'un yeni havalimanında ekor kırıldı. Tamamlandığında 225 bin kişiye istihdam sağlayacak olan havalimanında istihdam edilecek 3 bin 500 güvenlik görevlisi için 14 binden fazla kişi başvurdu...



İstanbul'da hayata geçirilen dev proje 3. havalimanı yeni bir rekor kırdı. Tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak olan yeni havalimanı'nda istihdam edilecek 3 bin 500 güvenlik görevlisi için 14 binden fazla kişi başvuru yaptı. Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre, başvurular devam ediyor. Kabul edilen adaylan eğitimleri tamamlandığında Temmuz ayı itibarıyla işbaşı yapacak. 3. havalimanı güvenlik ilanı sadece bir kariyer sitesinde 50 binden fazla görüntülendi ve 10 binin üzerinde başvuru geldi. 

3. havalimanının tüm etapları tamamlandığında 225 bin kişiye istihdam sağlayacak. Havalimanı başlangıçta ise 100 bin kişiyi istihdam edecek. 

İsteğe bağlı ücretsiz lojman imkanı

İstanbul Yeni Havalimanı'nda güvenlik görevlisi olabilmek için aranan özelliklerin şu şekilde;
-5188 sayılı yasaya göre özel güvenlik kimlik kartına sahip,
-Tercihen 35 yaşından gün almamış,
-Vardiyalı çalışabilmeye uygun olmak,
-Askerlik hizmetini tamamlamış olmak,
-Diksiyonu düzgün ve sözlü iletişim kabiliyeti yüksek olmak gerekiyor. 

İstanbul Yeni Havalimanı'nda istihdam edilecek kadın ve erkek güvenlik görevlileri için isteğe bağlı olarak, ücretsiz maksimum 4 kişilik lojmanlar ve sosyal alan tahsis edilecek.


Geri Dön