11 / 05 / 2024

3 kademeli zam yolda! Emeklilerin yüzünü güldürecek

3 kademeli zam yolda! Emeklilerin yüzünü güldürecek

En düşük emekli maaşı 7.500 liraya çıkarıldı. En düşük emekli maaşının artırılması ile oluşan beklenti ‘Temmuzda 7500 lira alan emekliye zam var mı?’ sorusunu gündeme getirirken zam formülleri de tek tek ortaya çıkıyor.



Emekli maaşı zammı ile ilgili flaş gelişme… Türkiye’nin seçimlerden sonraki en önemli mesaisi ekonomi için olacak. Asgari ücret, memur zammı ve emekli zammı için geri sayım startı verildi. Temmuz ayında belli olacak 6 aylık enflasyon farkı ile yeni maaşlarını merak eden emekliler için kademeli bir artış da yaşanacak.

Geçtiğimiz aylarda 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı 7.500 liraya çıkarılmıştı. Milyonlarca emeklinin maaşı Temmuz ayında oluşacak 6 aylık enflasyon oranında yükselecek. Ayrıca emeklilere refah payı da ödenecek.

Mynet'in haberine göre 4 aylık enflasyon oranı yüzde 15.22 çıkarken 6 aylık enflasyonun yüzde 20'nin üzerinde olacağı tahmin ediliyor. Ancak en düşük emekli maaşının üzerinde aylık alanlar için seyyanen artış yapılması gündemde. Maaş durumlarına göre üç kademeli bir artış yapılması söz konusu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön