30 / 04 / 2024

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli projesinin ihalesi yarın!

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli projesinin ihalesi yarın!

Kentin trafiğini rahatlatması beklenen 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli yarın ihaleye çıkıyor. 6 firmanın teklif vereceği projenin mühendislik çalışmalarının da 1 yıl içinde tamamlanması hedefleniyor



İstanbul trafiğini rahatlatması planlanan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi’nde etüt, proje ve mühendislik hizmetleri için yarın ihaleye çıkılıyor. 6 firmanın teklif vereceği 35 milyon liraya mal olacak projenin ihalesinin ardından mühendislik projelerinin 1 yıl içinde tamamlanması planlanıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nce 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi’nde ilk adım olarak geçen yıl yapılan etüt, proje ve mühendislik hizmetleri ihalesi kapsamında, 6 firma mali tekliflerin alınması için davet edildi.


Proje bedeli 35 milyon lira olarak belirlenen ve bu yıl için 7 milyon 500 bin lira ödenek ayrılan etüt, proje ve mühendislik hizmetleri kapsamında, kara ve denizde derin sondaj çalışmaları yapılarak, zemin verileri belirlenecek. İhale sürecinin ardından, 1 yıl içinde mühendislik projelerinin tamamlanması planlanıyor.

İstanbul Boğazı’nın altından geçecek 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli’nde, tek tüpte hem karayolu hem de demiryolu bulunacak. Tünele, ortadan geliş ve gidiş olmak üzere demiryolu, üst ve altta da araç geçişine uygun iki şeritli yol yapılacak.


3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli projesinin ihalesi yarın!

DÜNYADA BIR İLK

Tünelin büyüklüğü ve kapsamıyla dünyada ilk olacak projenin bir ayağı, Avrupa yakasında E-5 aksında İncirli’den başlayan ve İstanbul Boğazı’ndan geçerek, Anadolu yakasında Söğütlüçeşme’ye kadar uzanan yüksek kapasiteli ve hızlı metro sisteminden, ikinci ayağı ise Avrupa yakasında TEM Otoyolu aksında Hasdal Kavşağı’ndan başlayan ve İstanbul Boğazı’ndan geçerek, Anadolu yakasında Çamlık Kavşağı’na bağlanan 2x2 şeritli karayolu sisteminden oluşacak.


3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin etüdü için 6 firma yarışacak!



Habertürk 


Geri Dön