27 / 04 / 2024

3. Uluslararası Mimarlık Bienali 16 Eylül’de başlayacak!

3. Uluslararası Mimarlık Bienali 16 Eylül’de başlayacak!

Mimarlar Odası Antalya Şubesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Mimarlık Bienali, 16 Eylül’de başlayacak.



Mimarlar Odası Antalya Şubesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Mimarlık Bienali, 16 Eylül’de başlayacak.


25 Ekim’e kadar devam edecek olan Bienalin başkanlığını Prof. Dr. C. Abdi Güzer, küratörlüğünü ise Doç. Dr. Tansel Korkmaz yapacak. Teması 'Mimarlıkta Geleceği Düşünmek' olan Bienal’de film gösterimleri, konferans, panel, sergi ve öğrenci workshopları gibi çeşitli etkinlikler yer alacak. Son günlerin tartışılan konusu olan mülteci sorunu da gerçekleşecek olan Bienal’de masaya yatırılacak. Mimarların mülteci kamplarının mimarisini çizmesi etik mi? Mültecileri bir kampa koyarak yaşamaya zorlamak sosyal adaptasyona uygun mu gibi konular da konuşulacak. Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Osman Aydın,  Venedik’te düzenlenen Mimarlık bienallerinin bir örneğini de iki yılda bir Antalya’da düzenlemeyi amaçladıklarını belirterek, bu bağlamda, “ İlki Ekim 2011’de ulusal ağırlıkta uluslararası katılıma açık IABA-Uluslararası Mimarlık Bienali (Antalya), ikincisi 2.Uluslararsı Mimarlık Bienali 2013,7 Eylül-7Ekim 2013 tarihlerinde başarıyla kentimizde düzenlenmiştir. Üçüncüsünü yine kentimizde ‘Geleceği Düşünmek’ temasıyla düzenliyoruz” dedi.


GELECEK KAYGISI İNANCI KAYBEDİNCE BAŞLAR

İki sene de bir düzenlenen Bienalin, sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikleri yaşattığını söyleyen Prof. Dr. C. Abdi Güzer, bu anlamda Antalya’nın Bienallere geçirgen bir şehir olduğunu aktardı. Önemli olan olgunun Bienal kültürünün Antalya’da kurumsallaşması olduğuna değinen Güzer, yapılacak olan Bienalin Türkiye’de uluslararası kapsamda tek Bienal olması olduğunu aktardı. Mimarlığın dünyada yaşanan sorunlardan ayrı var olmadığını belirten Güzer, “Tüm bunları içeren alan bir sistem içinde geleceği düşünerek çalışıyoruz. Geleceği düşünme kavramını Türkiye’de yaygınlaştırmak için bir seri toplantı yaptık. Bu anlamda çok yararlı geçeceğini düşünüyoruz” diye konuştu. Doç. Dr. Tansel Korkmaz ise ‘Geleceği Düşünmek’ temasını koyma nedenlerini anlattı. İnsanların, mutlak yazgıya olan inançlarını kaybetmeye başladıkları zaman gelecek kaygısı duymaya başladıklarını söyleyen Doç. Dr. Tansel Korkmaz, bu bağlamda temayı isimleştirdiklerini belirtti.


Antalya Körfez


Geri Dön