27 / 04 / 2024

3. Uluslararası Mimarlık Bienali'nde mülteciler konusu ele alınacak!

3. Uluslararası Mimarlık Bienali'nde mülteciler konusu ele alınacak!

Antalya III. Uluslararası Mimarlık Bienali etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek sempozyumda mimarlar, ‘mülteciler için ne yapabiliriz’ konusunu ele alacak.



Merve Bedir moderatörlüğünde gerçekleştirilecek sempozyuma konuşmacı olarak ise Koç Üniversitesi’nden İlker Şanlıer Yüksel, Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Lami Bertan Tokuzlu, Uluslararası Af Örgütü’nden Volkan Görendağ ve Hamisch Suriye Kültür Evi kurucularından Şenay Özden katılacak.


TÜRKİYE’DE 2 MİLYON MÜLTECİ YAŞIYOR

Mimarlar Odası’nca hazırlanan sempozyum duyurusunda, Türkiye’de 2 milyona yakın göçmenin yaşamakta olduğuna dikkat çekilerek, şöyle denildi: “Bazen bir oturma kartına bağlı, çoğunlukla kayıtsız, çalışma izni olmayan, sağlık ve eğitim gibi olanaklara erişimin kısıtlı ve gelişigüzel sağlandığı bir ortamda yaşıyorlar. Bu sempozyum ve atölye çalışması ile Türkiye’de (zorunlu) göç ve mülteciliğin bağlamına yönelik bir bilgi alt yapısı oluşturmak tartışmak istiyoruz"


Toplantıda, Türkiye’de geçiciliği destekleyen koşullar, Sığınma ve göç nereye kadar acil durum olarak ele alınabilir, sınırlar, bariyerler, eşikler nerelerde, nasıl aşılır, Sığınmacıları ve göçmenler gerçekten misafir olarak mı görülüyor, onlar Türkiye’yi nasıl görüyor, Nasıl dayanışma içinde olunur, Mimarlar ve şehircilerin bu konuda yapabilecekleri çalışmalar, barınak, kamp, dayanışma konularının nasıl ele alınacağı konuları tartışılacak.


Hürriyet



Geri Dön