22 / 05 / 2024

30 gün içinde başvuru yapana her ay 8.000 TL! Bu tarihe dikkat!.. Sakın ihmal etmeyin

30 gün içinde başvuru yapana her ay 8.000 TL! Bu tarihe dikkat!.. Sakın ihmal etmeyin

Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından kurulan iş ve işçi bulma kurumu İŞKUR, koşulları yerine getirenlere 8000 TL ödeme yapıyor. Her ay yapılacak olan bu ödemeden faydalanmak için gereken şartlar nedir merak edenler haberimizi mutlaka okuyun.



2023 Ocak ayının bitmesine az kala zamlı maaşlar beklenirken, İŞKUR aracılığı ile işsiz kalan vatandaşlara işsizlik maaşı olarak 4 bin 3-8 bin TL arası ödeme yapıyor.

'İŞSİZLİK MAAŞINDAN YARARLANMA KOŞULLARI VE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE VERİLEN YARDIMLARIN MİKTARLARI'

2023 senesine  merhaba diyebilmek için ülkemizde yeni bir senenin gelmesiyle birlikte gelirler de yükselme başladı. İhtiyaç sahiplerinin ekonomilerini rahatlatacak, her ay yatacak ödemeler için İşsizlik Kurumu (İŞKUR) bu sene de yardım ödemelerinin miktarını arttırdı. 2023 Ocak ayının sonlarına yaklaştıkça zamlı maaşlar 
beklenirken öteki yardım ödeneklerinin de hesaplara yatması bekleniyor. İşsizlik maaşının en alt meblağı 4 bin 3 TL iken en tavan mablağı 8 bin TL olarak tespit edildi.

30 gün içinde başvuru yapana her ay 8.000 TL! Bu tarihe dikkat!.. Sakın ihmal etmeyin

İşsizlik maaşı almak isteyenlerin evvela İşsizlik Sigortası primi ödemiş olmak ve son üç sene içinde en az 4 ay hizmet akdine tabi olmak gerekiyor. İşsizlik maaşı almak isteyen vatandaşların hizmet akdinin feshinin akabinde 30 gün içerisinde İŞKUR’a başvurması şartı var. İşsizlik parası alanlara aynı zamanda meslek geliştirme, edindirme ve yetiştirme eğitimi de veriliyor. İŞKUR’un bu hususta göstermiş olduğu hassasiyet, sosyal devlet anlayışının en önemli fonksiyonlarından birisidir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön