29 / 04 / 2024

Deprem sigortası poliçelerini 30 gün içinde yenileyenlere indirim!

Deprem sigortası poliçelerini 30 gün içinde yenileyenlere indirim!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), süresi dolan zorunlu deprem sigortası poliçelerini 30 gün içinde yenileyenlere yüzde 20 indirim yapacak. Ayrıca ruhsat tarihine göre başka bir indirim daha söz konusu..



DOĞAL Afet Sigortaları Kurumu (DASK), süresi dolan zorunlu deprem sigortası poliçelerini 30 gün içinde yenileyenlere yüzde 20 indirim yapacak. Ayrıca inşaat ruhsat tarihi 2007 yılı veya sonrası olan binalardaki konutlar, tarife fiyatı üzerinden yüzde 10 indirime tabi tutulacak. 


Bu şekilde iki indirimden de yararlanıldığında yüzde 30'u bulan indirim oranı ile zorunlu deprem sigortasında görülen artışı korumak istediklerini belirten DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, "Afet Sigortaları Kanunu, zorunlu deprem sigortasının yaygınlaşmasında önemli bir dönüm noktası oldu. Kanunla birlikte tapu ve konut kredisi işlemlerine ek olarak elektrik ve su aboneliği işlemlerinde de zorunlu deprem poliçesi aranmaya başlandı. Bir yılda 2 milyon yeni konut sahibi zorunlu deprem sigortası yaptırdı. Amacımız bunun devamlılıklarını sağlamaktır" dedi.



Birgün



Geri Dön