29 / 04 / 2024

Ankapark’ta sona gelindi! 30 gün içinde tahliye edilecek!

Ankapark’ta sona gelindi! 30 gün içinde tahliye edilecek!

750 milyon dolar harcanan ve demir yığınına dönen Ankapark için vakit doldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2018'de işletmesi özel bir şirkete tahsis edilen Ankapark’ın 30 gün içerisinde tahliye edilmesini istendi.



Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek tarafından inşa ettirilen fakat atıl durumda kalıp demir yığınına dönüp çürüyen Ankapark için sona gelindi.  Ankara  Büyükşehir Belediyesi, Başkan Mansur Yavaş, maliyetini 750 milyon dolar olarak açıkladığı ve 2018'de işletmesi özel bir şirkete devredilen Ankapark'ın geri alınması amacıyla adım attı. Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre; parkın 30 gün içerisinde tahliye edilmesi istendi.

Birçok sivil toplum kuruluşu ve akademisyenin karşı çıkmasına rağmen inşa edilen tesisin 30 gün içerisinde belediyeye teslim edilmesi, aksi halde kaymakamlık yolu ile tahliye edileceği belirtildi. Ankapark'ı işletmeye başlayan ve müşteri gelmediği için 7 ay sonra parkı hizmete kapatan şirket, 30 Nisan 2020'de ödemesi gereken 26 milyon 400 bin TL kirayı ödemedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi de sözleşmeyi fesih öncesi 90 günlük fesih ihtarı çekti. İhtara rağmen ödemeyi yapmayan şirketin ihaleyi aldığında teminat mektuplarının karşılığı olarak yatırdığı 26 milyon 400 bin TL, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gelir olarak belirtildi. 90 günlük fesih ihtarı süresinin sona ermesinden sonra Belediye, işletmeciye sözleşme gereği parkı 30 gün içerisinde tahliye etmesi yönünde son ihtarnameyi iletti. Ankapark'ın bundan sonraki akıbetine sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, meslek odaları ve vatandaşların fikri alındıktan sonra karar verilecek. 

GÖKÇEK ÖVMÜŞTÜ

Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, Mart 2019'da açılan Ankapark için “Muhteşem oldu. Bütün dünyayı gezdim, Ankara’da yapılanın eşi yok. Çinliler, Katarlılar talip, Arabistan’dan ilgilenenler var. Ankara'ya turist getirecek. Guinness Rekorlar kitabına gireceğiz” diye konuşmuştu. Gökçek, hedeflerinin bir kaç yıl içinde 1 milyon yabancı turist, 3-5 milyon da yerli turiste ev sahipliği yapmak olduğunu belirmişti. 

Ankapark'ın elektrik alım sözleşmesi iptal edildi!


Geri Dön